Benjamin Roemeon was de grote man bij DVS'33 met twee doelpunten tegen FC Eindhoven. Jaap Hop

Historische bekerstunt DVS’33

27 oktober 2021 om 18:43 Overig

ERMELO Ruim 1000 supporters waren dinsdagavond getuige van een memorabele voetbalavond voor DVS’33. Voor het eerst in de clubhistorie slaagde de Ermelose club erin om een profclub uit te schakelen in het KNVB Bekertoernooi. FC Eindhoven, de nummer tien van de eerste divisie, werd met 2-1 verlies terug naar Brabant gestuurd.

Marco Jansen

De Ermeloërs deden niet alleen aan klantenbinding bij de eigen fans, ook landelijk zetten de spelers en staf de club op de kaart. ESPN vertoonde rond middernacht de beelden van feestende spelers en voorzitter in de kleedkamer, de doelpunten van Benjamin Roemeon werden op tv vertoond evenals de koude douche voor trainer Peter Wesselink. De oefenmeester liet DVS’33 in een 5-3-2 formatie acteren en daar wisten de profs uit Eindhoven geen raad mee. Zeker niet nadat Roemeon een periode van 7 minuten voortdurend balbezit afbrak door de openingstreffer te scoren. Hij werd gelanceerd door een dieptebal van keeper Daan Huiskamp, ontdeed zich slim van Koen Oostenbrink en schoot de bal in de verre hoek. De fans geloofden dat een stunt mogelijk was, ook al omdat Huiskamp met goed keeperswerk Jort van de Sande en Charles Andreas Brym van scoren hield.

Na rust werd het voor de thuisploeg nog mooier toen Roemeon na een knappe passeeractie Nigel Bertrams opnieuw wist te verschalken. De treffer dreunde na bij de Brabanders, die afgezien van een kopbal van Brym en een afgeweken schot van De Keersmaecker nauwelijks gevaar stichtten. Pas de laatste 10 minuten ontstond een alles-of-niets offensief en werd het met corners nog enkele keren hachelijk. Uit een voorzet maakte Jasper Dahlhaus nog 2-1, maar vlak daarna floot de arbiter af en was een grote bekerstunt een feit.