Afbeelding
Pixabay

SGP neemt afstand van hijsen van regenboogvlag

7 oktober 2021 om 12:50 Overig

ERMELO De fractie van de SGP neemt afstand van het hijsen van de regenboogvlag maandag 11 oktober door burgemeester Dorine Burmanje. Dat gaf fractievoorzitter Frans Snoek aan tijdens de raadsvergadering.

Wijnand Kooijmans

Door als burgemeester de vlag te hijsen wordt, volgens Snoek, de indruk gewekt dat de gehele raad hier achter staat. In ieder geval is de SGP op grond van bijbelse argumenten tegen het hijsen van de vlag. Volgens hem zijn ook veel gelovigen dit maar ook mensen die worstelen met het vraagstuk rond hun seksuele geaardheid. Hij vraagt zich af of het college van burgemeester en wethouders kan voorkomen dat er door de organisatie posters worden opgehangen op De Dialoog. Burgemeester Burmanje heeft gezegd de opening  van de tentoonstelling rond de coming- outdag te willen openen.

Bij afwezigheid van de burgemeester nam wethouder Laurens Klappe de beantwoording door het college voor zijn rekening. Het hijsen van de vlag heeft de instemming van de meerderheid van de raad gekregen. Het college neemt zelf geen standpunt in ten aanzien van het hijsen van de vlag en ziet het hijsen als een daad van Burmanje als voorzitter van de raad. Ook heeft het college geen oordeel over de expositie. Over de plek waar deze wordt gehouden vindt, zo zegt Klappe, nog overleg plaats. In eerste instantie werd gedacht aan Pinel maar er zijn nog meerdere locaties in beeld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie