Tomassen Duck To.
Tomassen Duck To. Wijnand Kooijmans

Wethouder Hugo Weidema heeft geen bestuurlijke historie met dossier Tomassen Duck-To

30 maart 2024 om 19:21 Overig

ERMELO Wethouder Hugo Weidema heeft, zo stelt het college van burgemeester en wethouders in antwoord op vragen van de vier oppositiepartijen, geen bestuurlijke historie met het dossier Tomassen Duck To.

Wijnand Kooijmans

Het betreft onderdeel van de rondvragen over het interview met de wethouder dat door het college zelf was geplaatst in het Ermelo’s Weekblad. Er wordt aangegeven dat de wethouder het raadslidmaatschap in de zomer van 2015 heeft neergelegd, ruimschoots voordat het dossier Tomassen begon te spelen.

Vanaf november 2017 tot in maart 2018 was Weidema wel kortstondig fractievertegenwoordiger voor zijn partij maar geen raadslid. In die periode is het bestemmingsplan De Driehoek behandeld. Hierover heef Weidema in twee commissievergaderingen het woord gevoerd. Begin 2018 is door de raad een besluit genomen. Omdat Weidema alleen fractievertegenwoordiger was heeft hij voor het besluit van de raad geen bestuurlijke verantwoordelijkheid.

Het college geeft aan dat het interview niet op de voorlichtingspagina is geplaatst. Periodiek wordt er extra ruimte ingekocht om onderwerpen, projecten of ontwikkelingen onder de aandacht van de lezers te brengen. Als voorbeeld worden genoemd een verhaal van wethouder Sarath Hamstra over de omgekeerde vlaggen, een afscheidsinterview met waarnemend burgemeester Dorine Burmanje en een introductie-interview met de huidig burgemeester Hans van Daalen bij zijn aantreden.

Hiernaast zijn buiten de gemeentepagina ook verhalen verschenen over eenzaamheid, huiselijk geweld, energiearmoede en duurzaamheid.

Wethouder Hugo Weidema is niet verantwoordelijk voor Tomassen Duck To
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie