De firma Tomassen heeft nog niet volledig voldaan aan de herstelplicht van het bosperceel tegenover de Oude Nijkerkerweg 128.
De firma Tomassen heeft nog niet volledig voldaan aan de herstelplicht van het bosperceel tegenover de Oude Nijkerkerweg 128. Pixabay

Herstel bosperceel Oude Nijkerkerweg door Tomassen nog onvoldoende, Progressief Ermelo stelt vragen over toezicht op herstelplicht

9 februari 2024 om 10:00 Politiek

ERMELO De firma Tomassen heeft nog niet volledig voldaan aan de herstelplicht van het bosperceel tegenover de Oude Nijkerkerweg 128. Dat stelt het college van burgemeester en wethouders in antwoord op vragen van Progressief Ermelo. 

Aangegeven wordt dat het bedrijf zelf dacht aan alle verplichtingen te hebben voldaan nadat de gemeente een dwangsom had opgelegd vanwege de kap van onder meer een deel van een haag. Van het innen van dwangsom werd later afgezien. De gemeente wil met de indiener van het handhavingsverzoek en het bedrijf om tafel om te bespreken hoe de situatie goed kan worden opgelost.

INTENTIE-OVEREENKOMST 

Het bosperceel valt, zo geeft het college aan, niet onder de intentieovereenkomst met Tomassen Duck-To. Het handhavingsverzoek staat geheel los van de zaken waarover deze overeenkomst is gesloten. De fractie van PE heeft gezien de antwoorden aanvullende vragen gesteld. Onder meer over de rol van de gemeente bij het toezien op de herstelplicht en wie uiteindelijk bepaalt of aan de herstelplicht is voldaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie