Onthulling van de naam Parkstaete door directeur-bestuurder Fleur Imming van Uwoon (links) en buurtbewoner Marjolein van Diest(rechts).
Onthulling van de naam Parkstaete door directeur-bestuurder Fleur Imming van Uwoon (links) en buurtbewoner Marjolein van Diest(rechts). Studio Joël Vingerling

Uwoon onthult naam woongebouw Parkstaete in Oranjepark Ermelo, 42 nieuwe sociale huurwoningen in strijd tegen wachtlijsten

14 maart 2024 om 09:27 Nieuwbouw

ERMELO Het Oranjepark in Ermelo is 42 sociale huurwoningen en blije bewoners rijker. Op 12 maart onthulden Marjolein van Diest en directeur Fleur Imming de naam van het gebouw, Parkstaete, bedacht door Van Diest. Een feestelijke onthulling voor nieuwe bewoners, buren, aannemer Van Wijnen, Zorggroep Noordwest-Veluwe en gemeente Ermelo.

De bewoners zijn al druk met het inrichten van de woningen. Een van hen is mevrouw Hop (85 jaar): ,,Over anderhalve week ga ik verhuizen. Mijn kinderen en kleinkinderen helpen mij daarbij. Ik kan niet wachten. Deze plek is toch fantastisch! 

DOORSTROOMREGELING

Mevrouw Hop was op zoek naar een kleinere woning. ,,Het huis werd te groot. Een grote tuin, een grote zolder en een diepe kelder. Het goed onderhouden lukte niet meer. Dankzij de doorstroomregeling kreeg ik voorrang op een kleinere woning. Ik ben zo blij met deze plek. Een prachtig gebouw, in een mooi park met het dorp op loopafstand.” 


Feestelijke onthulling van Parkstaete voor nieuwe bewoners, buren, aannemer Van Wijnen, Zorggroep Noordwest-Veluwe en gemeente Ermelo. - Studio Joël Vingerling 

ENERGIEZUINIG

De nieuwbouw bestaat uit 42 sociale huurwoningen. Het woongebouw heeft vijf verdiepingen. Er zijn 30 driekamerappartementen en 11 tweekamerappartementen. Tot slot is er één studio. Verwarmen gebeurt met een warmtepomp die warmte uit de bodem haalt en ook de toegepaste ventilatie is zeer energiezuinig. Al met al krijgen de huurders daardoor een zeer laag energieverbruik. Zes appartementen zijn verhuurd aan woningzoekenden met een zorgindicatie. In samenspraak met de Zorggroep Noordwest-Veluwe.

LANGE WACHTLIJSTEN

Bestuurder Fleur Imming van Uwoon is verheugd over de realisatie van deze extra sociale huurwoningen. ,,De wachtlijsten in Ermelo zijn lang, veel Ermeloërs zitten op een betaalbare woning te wachten. Waar dat kan voegen we woningen toe. En dat is hier gelukt. Naar dit type woningen is veel vraag. Kleine woningen voor bijvoorbeeld alleenstaanden, starters of senioren. Ik wens alle bewoners heel veel woonplezier op deze prachtige plek.”

NIEUWE WIJK ORANJEPARK

Het woongebouw staat in de nieuwe woonwijk: het Oranjepark. Een parkachtige omgeving met (zorg)woningen, een gezondheidscentrum en een buurtkamer. Het Oranjepark is nog volop in ontwikkeling. Het wordt een woonplek waar elkaar ontmoeten en naar elkaar omkijken centraal staat. Bij de aanleg van het park is daarom veel aandacht voor ontmoetingsplekken en wandelpadenWethouder Hugo Weidema: ,,Deze appartementen dragen bij aan het realiseren van nog meer betaalbare woningen in Ermelo. En dat in een mooie woonomgeving als het Oranjepark waar in totaal 99 woningen worden gebouwd.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie