Natuurmonumenten organiseert op vrijdagmiddag 25 november een kinderactiviteit braakballen pluizen bij OERRR Oud Groevenbeek.
Natuurmonumenten organiseert op vrijdagmiddag 25 november een kinderactiviteit braakballen pluizen bij OERRR Oud Groevenbeek. Marc Beenen

OERRR-activiteit braakballen pluizen bij Oud Groevenbeek: wat eten uilen in Veluwse bossen?

19 november 2022 om 10:00 Natuur en milieu

ERMELO Natuurmonumenten organiseert op vrijdagmiddag 25 november van 15.00 tot 16.00 uur een kinderactiviteit braakballen pluizen. Pluis een bal uit en verbaas je over wat de uilen van de Veluwse bossen zoal oppeuzelen.

Wie helpt de boswachter, die bovendien alles weet te vertellen over uilen en hun voedsel, met het uitpluizen van de ballen? 

WAT IS EEN BRAAKBAL?

Uilen eten hun voedsel, zoals muizen, met huid en haar op. De botjes, schedeltjes en vacht kunnen ze echter niet verteren. Dat spuugt de uil uit. Dit heet een braakbal. De boswachters van Natuurmonumenten hebben deze braakballen van uilen verzameld. Laat je verbazen door alles wat een uil opeet en pluis die droge, pluizerige balletjes uit met behulp van een loep en stokjes! Iedereen krijgt een zoekkaart waarop alle botjes afgebeeld staan. Wie ziet welke muis de uil gegeten heeft? Is het een veld-, bos-, spits- of woelmuis? De botjes die kinderen vinden, mogen ze mee naar huis nemen.

Geschikt voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 10 jaar. Locatie: OERRR atelier in de natuurspeeltuin bij het Theehuis op Oud Groevenbeek. Adres is Putterweg 238, 3851 VG, Ermelo. Inloop vanaf 14.45 uur. Reserveren via www.natuurmonumenten.nl/agenda-noord-veluw

OVER OERRR

Zodra een kind de deur uitstapt, stapt het in OERRR. Want OERRR is overal: op straat, in de tuinen in het bos. OERRR is lekker buiten spelen, fantaseren, klimmen, klauteren en knutselen. Eenprachtige wereld ontdekken en spannende dingen in de natuur beleven. Kijk snel op OERRR.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie