Poplavski en Ivashchenko
Poplavski en Ivashchenko Eigen foto

Oekraïens concert door tenor Mykola Poplavski en pianist Okasana Ivashchenko in Zendingskerk Ermelo

19 november 2023 om 19:00 Muziek

ERMELO Twee Oekraïense musici geven zaterdag 25 november een concert in de Zendingskerk in Ermelo. Mykola Poplavski (zang) en Okasana Ivashchenko (piano) brengen een grote variatie van muziek ten gehore, waaronder Oekraïense volksmuziek. 

Het concert wordt georganiseerd door de Open Kerk-commissie van de Zendingskerk.

OKSANA IVASHCHENKO

Oksana Ivashchenko speelt al vanaf haar vijfde jaar piano. Ze volgde haar opleiding tot concertpianiste aan het Tchaikovski-conservatorium in Kiev en studeerde cum laude af.

In 1996 is zij naar Nederland verhuisd. Zij treedt regelmatig in veel landen op, zoals Zwitserland, Italië, de Verenigde Staten en China. In Nederland had zij een eigen theatershow en was te zien in diverse tv-programma’s.

MYKOLA POPLAVSKI 

De 18-jarige tenor Mykola Poplavski begon met zijn muzieklessen toen hij zes jaar oud was. Hij volgde een muziekopleiding aan het muziekcollege in zijn geboortestad Zhytomyr (Noord Oekraïne). Hij nam deel aan verschillende zangconcoursen en festivals en won hoge prijzen zoals de eerste prijs op het Internationale concours te Londen. Toen de oorlog begon kwam Mykola met zijn zus en moeder naar Nederland. Mykola studeert nu klassieke zang bij Selma Harkink aan het conservatorium van Amsterdam.

GRATIS TOEGANG

Het concert vindt plaats in de Zendingskerk in Ermelo en begint om 16.00 uur (toegang vanaf 15.30 uur). Het optreden duurt 45 tot 60  minuten en is gratis toegankelijk.

Na het concert is er een collecte voor hulp aan Oekraïne, te besteden door Oksana.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie