Het beroemde Dudok Quartet.
Het beroemde Dudok Quartet. Photo Green Room Creatives Yuri Andries

Dudok Quartet opent 50e seizoen Randmeerconcerten met jubileumconcert in Oude Kerk in Ermelo

16 september 2023 om 19:00 Muziek

ERMELO Het vijftigste jubileumjaar van de Randmeerconcerten wordt gevierd met optredens van de beste musici en ensembles uit de afgelopen 50 jaar. Op zaterdagavond 23 september opent het beroemde Dudok Quartet dit feestelijke seizoen in de Oude Kerk in Ermelo, waar ook het eerste Randmeerconcert plaatsvond.

Op het programma staan hoogtepunten uit de strijkkwartetmuziek uit drie verschillende eeuwen. Eerst het bijzonder mooie strijkkwartet van Mozart uit 1790, geschreven voor koning Friedrich Wilhelm ll van Pruisen, die zelf een goede cellospeler was. In 1871 schreef Tsjaikovsky zijn sfeervolle en melodieuze strijkkwartet, vooral bekend vanwege het prachtige tweede deel, waarvan veel bewerkingen bestaan. Sjostakovitsj componeerde zijn strijkkwartet vlak na de Tweede Wereldoorlog, in 1946, waarin zijn wisselende emoties, zoals woede over de oorlog en vreugde over de bevrijding op onnavolgbare wijze tot uiting komen.

Het Dudok Quartet, bestaat al sinds 2009. Het is een top-strijkkwartet dat veel internationale prijzen heeft gewonnen. Met hun authentieke instrumenten laten de musici de wereld achter de noten zien en horen. Ze willen duidelijk maken dat de muziek die ze spelen niet oud of nieuw is maar altijd actueel, en de luisteraar steeds weer weet te raken. 

Datum, tijdstip en plaats: zaterdagavond 23 september. Aanvang 20.00 uur. Kerkbrink 1, Ermelo. Gratis koffie of thee in de pauze.

Reserveren is niet nodig. Losse kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa (met pin of contant) en via de Ticketunie.

Informatie over reserveren, inhoud en organisatie van het concert is te vinden op randmeerconcerten.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie