Het Ruysdael Kwartet
Het Ruysdael Kwartet Eduardus Lee

Ruysdael Kwartet opent 49ste seizoen Randmeerconcerten

16 september 2022 om 13:00 Activiteiten

ERMELO Op zaterdagavond 24 september opent het beroemde Ruysdael Kwartet het 49ste seizoen van Randmeerconcerten in de Oude Kerk in Ermelo met hoogtepunten uit de klassieke kamermuziek.

Sinds 1996 heeft het Ruysdael Kwartet een een indrukwekkende hoeveelheid internationale prijzen en onderscheidingen behaald. Joris van Rijn (viool), Emi Ohi Resnick (viool), Gijs Kramers (altviool) en Michael Müller (cello) zijn alle vier topmusici. Als kwartet hebben ze in concertzalen in Nederland en over de hele wereld gespeeld. Ook hebben ze speciaal voor het koninklijk paar opgetreden. En binnenkort zijn ze te horen in Ermelo.

Ze spelen prachtige, melodieuze strijkkwartetten van de componisten F. Mendelssohn en L. van Beethoven. Beide stukken zijn gecomponeerd in een voorspoedige periode van hun leven, wat te horen is in de lichte, haast vrolijke sfeer van de muziek. Ook meer eigentijdse muziek komt aan bod. Intensieve samenwerking met de componist Louis Andriessen heeft geleid tot de keuze voor een kort stuk, een zoektocht naar magische melodieën. Bijzondere muziek die op boeiende wijze vertolkt wordt.

KAARTEN Aanvang 20:00 uur. Kerkbrink 1, 3851 MB Ermelo. Gratis koffie of thee in de pauze. Reserveren is niet nodig. Losse kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa (met pin of contant) en via de Ticketunie: https://secure.ticketunie.com/wid.../299/43/OrderActvity/661.

Meer info op randmeerconcerten.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie