Dorpsdichter van Putten Pieter van Heiningen schrijft boek 'Mijn opa Mijn held'.
Dorpsdichter van Putten Pieter van Heiningen schrijft boek 'Mijn opa Mijn held'. T.P.H. van Manen

Boek ‘Mijn opa Mijn held’ van Pieter van Heiningen, over hoe Teunis Coeleman van de hemel in de hel belandde

18 maart 2023 om 18:00 Mensen

PUTTEN Deze week verscheen het boek ‘Mijn opa Mijn held’, van Pieter van Heiningen, dorpsdichter van Putten. In deze bundel verhalen maakt de lezer kennis met Teunis Coeleman, zijn familie en naasten.

In het voorjaar van 1943 gebeurde er iets zeer ingrijpends in het leven van rijksveldwachter Teunis Coeleman en zijn gezin. Van de ene op de andere dag waren alle zekerheden, waar hij in geloofde en op vertrouwde, verdwenen. Van de hemel kwam hij in een hel terecht.

HERINNERINGEN

Deze gebeurtenissen speelden zich met name af in en om Nunspeet. Voor oud-Nunspeters nog heel herkenbaar. Het betreft de periode 1915 tot 1963. Het lijken herinneringen uit een lang vervlogen tijd. De families van Heiningen, Coeleman, Hagenbeek en Westerink spelen een belangrijke rol in deze verhalen.

IJKPUNT

De Tweede Wereldoorlog bleek een soort ijkpunt te zijn in het leven van betrokkenen. Ondanks alles, de angsten en het geweld, mag de familie toch van geluk spreken, dat ze de oorlog hebben overleefd. 

Van Heiningen: ,,Vroeger vond ik de verhalen vooral spannend. Pas later begreep ik veel meer, hoe die tijd voor hen geweest moet zijn. Deze bundel verhalen draag ik op aan hen, die ik in mijn leven heb leren kennen. In het bijzonder aan Teunis Coeleman, mijn opa mijn held.”

OVER HET BOEK

Mijn opa Mijn held is te koop/bestellen bij elke boekhandel via mijnbestseller.nl/bol.com/libris/bruna, ISBN 9789403689562. 

Voorzijde verhalenbundel
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie