Afbeelding
Pixabay

Op 79-jarige leeftijd is Cock Andreae overleden

25 oktober 2021 om 21:45 Mensen

ERMELO In zorgcentrum Kroondomein is op 79-jarige leeftijd Cock Andreae overleden. De zeer bekende Ermeloër was al enige tijd ongeneeslijk ziek en gaf zelf aan voorbereid te zijn op zijn overlijden.

Wijnand Kooijmans

Andreae is geboren en getogen in Ermelo en maakte zich op allerlei vlakken zeer verdienstelijk voor de samenleving. Dat maakte dat hij in april werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Een koninklijke onderscheiding waar hij best trots op was. De overledene stond bekend als een bescheiden en zeer vriendelijke man die voor iedereen wel een praatje over had.

De laatste keer dat we hem op straat ontmoeten was tijdens de actie tegen de langlopende dossiers op het Raadhuisplein in Ermelo. Over die dossiers had hij een duidelijke mening: hij vond dat er te weinig naar de burger wordt geluisterd in zijn woonplaats en mensen daardoor onrecht is aangedaan. Over personen individueel liet hij zich nooit negatief uit. Politiek had ook het hart van Cock die zich jarenlang inzette voor de VVD. Vaak was hij te vinden op de publieke tribune maar ook las hij vrijwel alle voorstellen die in de raad werden behandeld.

Van de VVD is het een kort sprongetje naar de VVV waarvoor hij onder meer actief was als verkeersregelaar. Onder meer als het ging om wegafzettingen bij zijn geliefde voetbalclub DVS’33.  De vereniging die zij hart had gestolen en waarvan hij op 13-jarige leeftijd lid werd. Een briljant voetballer werd hij zelf nooit.

Cock Andreae was onder meer werkzaam bij de toenmalige Veluwse Autobus Dienst (VAD). Eerst in zijn woonplaats Ermelo, later in Apeldoorn. Tot hij besloot de horeca in te gaan, een periode in zijn leven waaraan hij veel plezier beleefde. In eerste instantie als werknemer, later als eigenaar van de bekende snackbar De Lindenhoek, ter door hem omgedoopt tot Onder de Linde. Het leverde hem de bijnaam op van de fritoloog van Ermelo. In 2007 stopte hij als eigenaar van de snackbar.

Cock staat ook bekend als de man die er voor zorgde voor Ermelo zijn eigen leugenbankje kreeg in navolging van Harderwijk. Al werd het bankje niet helemaal op de door hem gevraagde plaats neergezet. Al was hij blij zelf het leugenbankje te mogen onthullen. Met hem is een markant persoon heengegaan.

In rouwcentrum De Varenhof is er woensdag 27 oktober gelegenheid zijn nabestaanden te condoleren. Wie hem een laatste groet wil brengen kan donderdag terecht op de parkeerplaats van DVS’33. Aansluitend is er om 13.00 uur een dankdienst voor het leven van Cock in de Oude Kerk. Aansluitend vindt zijn begrafenis plaats.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie