Wie herkent deze mensen?
Wie herkent deze mensen? Gert Staal

Fotorubriek Ermelo Toen aflevering 623: bruidegom mogelijk Jan van Beek, wie kent bruidspaar en bruid alleen?

31 maart 2024 om 15:43 Mensen

ERMELO Gert Staal gaat met lezers op zoek naar het verhaal achter oude foto’s uit Ermelo. Wie helpt hem te achterhalen wie op de foto’s staan?

Gert: ,,Deze keer een foto van een bruidspaar en een van een bruid alleen. Wie kan mij vertellen wie deze mensen zijn? Alleen over de man bestaat een twijfel. Hij zou misschien Jan van Beek kunnen heetten. Verder weet ik er niets van.”

DRIE MEISJES

De vorige keer was er een foto te zien met drie meisjes erop. ,,Ik wist toen alleen de naam van het middelste meisje. Dit is Nellie Franke van de Oude Telgterweg. Ze huwde later met Koos van Raavenwaay. Over de buitenste twee meisjes kan ik nog steeds niets vertellen. Het zijn vast meisjes uit haar buurt en misschien wel uit Telgt. Ik hoop dat er iemand is die mij kan vertellen wie deze twee meisjes zijn?”

BERTHA VAN BEEK

In aflevering 621 waren twee foto’s te zien. Een vrouw alleen en een man alleen. Gert: ,,Over de man alleen weet ik nog niets te vertellen. Ik hoop dat die tip nog komt. Ik kreeg een berichtje over de vrouw alleen. De tipgever vond de vrouw erg veel lijken op Bertha van Beek. Bertha was getrouwd met Gerrit Doppenberg en hadden samen de ijzerwaren zaak aan de Fokko Kortlanglaan. Later werd die overgenomen door hun zoon Jan. In de volksmond vaak Jantje Top genoemd. Wie kan mij een bevestiging geven of dit wel of niet Bertha van Beek is?”

Voor reacties (het liefst mailen) vragen of voor het aanleveren van foto’s, zie onderstaand telefoonnummer of adres. Tevens verzamelt Gert ondertrouw-, rouw en geboortekaarten.

,,Tot de volgende keer en de groeten uut Telgt uut ‘De Hof van Minemeu’.”  Gert Staal, Telgterweg 224 3853 NR, Ermelo, telefoon: 0341 - 563 – 863 of mailen naar:  gertstaal@planet.nl..

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie