Bert van Emaus, Corry Wijnen, Relinde Kattenberg en Henriëtte Houtsma voor de galerie van StEK in Ermelo waar zij momenteel exposeren.
Bert van Emaus, Corry Wijnen, Relinde Kattenberg en Henriëtte Houtsma voor de galerie van StEK in Ermelo waar zij momenteel exposeren. Susan Dijkens

Schilderachtige fotografie en krachtige bronzen beelden bij expositie StEK Ermelo

12 april 2023 om 17:00 Kunst

ERMELO Met trots opent Rob de Haan de nieuwe expositie in de galerie van StEK op de Stationsstraat in Ermelo. Gastexposanten exposeren fotografie en bronzen beelden.

Niet eerder is er zoveel fotografie te zien geweest in de galerie. ,,Ik ben onder de indruk dat kunstenaars zoveel met fotografie kunnen doen”, vertelt het bestuurslid van StEK.  Alle wanden hangen vol met de meest uiteenlopende fotografie van architectuur tot bloemen. Daardoor is er in de ruime galerie ook gelegenheid om de bronzen beelden te tonen. Een fraaie combinatie van beeldende kunsten, van uitsluitend gastexposanten. ,,De huidige galerie van StEK leent zich goed om kunstwerken te tonen, steeds meer kunstenaars ons weten te vinden”, vertelt de Haan.

BEELDEN VAN RELINDE KATTENBERG EN CORRY WIJNEN

De bronzen beelden die momenteel te bezichtigen zijn komen van de Harderwijkse kunstenaars Relinde Kattenberg en Corry Wijnen. Kattenberg, een aantal jaar geleden winnaar van de juryprijs tijdens de Nationale Kunstdagen, laat zich inspireren door teksten uit de bijbel. ,,En dan met name de Hebreeuwse teksten omdat die voor mij veel dieper gaan en meer gevoel in zich hebben”, vertelt Kattenberg. Van Wijnen heeft een serie danseressen meegenomen naar de galerie. ,,De beelden zijn soms aards, soms spiritueel en stralen fiere kracht uit. Ik laat me graag leiden door het materiaal en het moment.”

FOTOGRAFIE VAN BERT EMAUS

Fotograaf Bert van Emaus uit Ermelo toont een serie bloemenwerken, geheel op zijn eigen schilderachtige manier. ,,Ik werk graag in de tuin, neem de bloemen mee naar binnen en kies dan zorgvuldig het juiste vaasje uit”, vertelt Emaus. ,,Dan laat ik ze staan en kijk er soms dagen niet naar om, tot dat ene moment waarop ze al een beetje vergaan zijn en het licht er op een bepaalde manier in valt. Dan heb ik soms maar een paar minuten de tijd om die ene foto te maken”, vertelt de fotograaf. 

Naast de bloemen van Bert zijn er nog twee naamgenoten als fotograaf te zien. De architectuur fotografie van Bert Visser en experimentele beelden van Bert Uytley. Wim Adema laat zich evenals van Emaus inspireren door bloemen en natuur, met zijn eigen experimentele aanpak. De Puttense fotograaf Henriette Houtsma toont een serie stillevens in de galerie.

De expositie is te zien tot en met 13 mei, de galerie is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur (op zaterdag tot 16.30 uur). Galerie StEK, stationsstraat 72a te Ermelo (www.kunststek.com).

 Wie zelf kunstenaar is en zijn kunstwerken wil tonen, kan een mailtje sturen naar expositie@kunststek.com voor meer informatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie