De expositie van Jasper van Deutekom is van 25 mrt t/m 7 mei te zien in de Catharinakapel.
De expositie van Jasper van Deutekom is van 25 mrt t/m 7 mei te zien in de Catharinakapel. Jasper van Deutekom

Oud-docent Jasper van Deutekom terug in Harderwijk met nieuwe expositie in Catharinakape

19 maart 2023 om 13:00 Kunst

HARDERWIJK De bijzondere expositie ‘Niet het hele verhaal’ van Jasper van Deutekom opent op zaterdag 25 maart om 16.00 uur in de Catharinakapel in Harderwijk. Tijdens de opening zal jazzcombo ‘MIEK’ een muzikale bijdrage leveren en de heer A.W. Marte een openingswoord spreken.

Jasper  (1964) is opgeleid als Teken- en Handvaardigheidsdocent en heeft tot 2018 lesgegeven in het voortgezet onderwijs o.a. op de Groen van Prinsterer Mavo in Harderwijk. Momenteel werkt hij vanuit zijn atelier in woonplaats Arnhem. Inspiratie haalt hij uit de dagelijks wereld om zich heen. Zijn kijk op de wereld is daarin de bindende factor. Zijn stijl bevindt zich op het grensvlak tussen impressionisme en realisme. Jasper exposeert regelmatig en hangt permanent in een aantal galeries o.a. in Utrecht en Arnhem. Ook geeft hij schilderles in zijn atelier en heeft hij enige jaren de schildercursus ‘Impressionistisch schilderen’ op Het Klooster in Harderwijk verzorgd.

Jasper lijkt de afbeelding te gebruiken om iets anders weer te geven. Het wordt als uitgangspunt gebruikt om de relatie vast te leggen tussen de mens en zijn omgeving. Mens tot mens maar ook tot een gebouw of natuur. Een enkele keer lijkt de relatie zelfs buiten beeld te liggen. Hoe het ook zij... Jasper lijkt niet uit te gaan van de harmonie in de relatie maar geeft het onderwerp eerder vraagtekens mee. Naar wie of wat wordt er gekeken, waar wordt op gewacht, wie heeft het voor het zeggen, wat is er gebeurd of gaat gebeuren. Dit alles doe hij met speelse precisie. Alles is herkenbaar maar tegelijk verraadt hij niet het hele verhaal. Dat wat aandacht moet krijgen, krijgt aandacht maar al schilderend lopen onderwerpen soms in elkaar over.  

De expositie van Jasper van Deutekom is van 25 mrt t/m 7 mei te zien in de Catharinakapel. De expositie is tot en met 7 mei op donderdag, vrijdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur en op de zaterdagen van 11.00 tot 13.30 uur. Voor meer informatie ga naar www.catharinakapel.nl

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie