Ouderwets gezellig in Ermelo tijdens Koningsdag.
Ouderwets gezellig in Ermelo tijdens Koningsdag. Jan de Roo Fotografie

Programma Koningsdag 2022 Ermelo op een rij

27 april 2022 om 08:00 Evenementen

ERMELO Vandaag is het eindelijk zover: een ouderwets gezellige Koningsdag staat voor de deur. Jij ben er toch ook bij? Het Ermelo’s Weekblad zet de feestelijkheden in Ermelo nog eens voor je op een rij. 

Er is een uitgebreid programma voor Koningsdag in de steigers gezet dat start met de aubade om 9.30 uur en eindigt rond de klok van elf uur ‘s avonds.

AUBADE Traditiegetrouw start Koningsdag vandaag om 9.30 uur met de aubade op het Raadhuisplein. Leerlingen van de Goede Herderschool zullen samen met de burgemeester de vlag hijsen. Ook worden het Wilhelmus, het dorpslied van Ermelo en het lied ‘Mijn thuis’ ter gehore gebracht. Dat laatste lied is ter gelegenheid van vijftig jaar Ermelo geschreven door dorpsdichter Sarah Scholts en wordt gezongen door Daphne Visser. 

BRADERIE EN KLEEDJESMARKT Van 10.00 uur tot 17.00 uur vindt in de Stationsstaat de braderie en kinderkleedjesmarkt plaats. Wie het mooiste plekje wil bemachtigen, kon vanochtend al vanaf 7.00 uur terecht in de Stationsstraat aan de kant van de Expert. 

ORANJEPLEIN Wie het glas wil heffen op deze feestdag, kan vanaf 10.00 uur terecht op het Oranjeplein (bij voormalige Rabobankgebouw) waar een trekker met oplegger dienstdoet als podium. Er zijn optredens van het Ermelose Shantykoor, drumfanfare EDG en Egbert Dijkhuis. Soundmaster dj Arthim van Heuvelen mixt de dag aan elkaar en sluit het feest tegen de klok van vijf af.

KINGSSTREET Vanmiddag verandert de Stationsstraat tegenover De Kroeg Oma’s en Bruijn Café in Kingsstreet. Op het grote buitenpodium treden vanaf 13.30 uur diverse artiesten op, waaronder zanger Dave Groenendijk, De Kickstarters (alias de Ermelose Sjonnies) en verschillende dj’s.  Hoogtepunt wordt gevormd door optredens van de Harderwijkse Flamin’ Stars en de zesmansformatie Flair, bekend van haar grootste hit ‘Oh Middernacht’, een housebewerking van het aloude Midnight Special. De toegang tot Kingsstreet is gratis. 

TIKTOK Dat de Oranjevereniging met z’n tijd meegaat blijkt uit het uitzetten van een TikTok-competitie waar in het verleden een wedstrijd fietsversieren plaatsvond. Iedereen kan tussen 27 april en 3 mei zijn filmpje op het account van @overmelo plaatsen. Voor meer info zie oranjeverenigingermelo.nl/.

Maak er een feestelijke dag van! Foto’s kunnen worden ingezonden op ermelosweekblad@bdu.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie