Omwonenden in de klankbordgroep Windpark Horst en Telgt zetten vraagtekens bij de afstand tussen de te plaatsen windturbines en woningen.
Omwonenden in de klankbordgroep Windpark Horst en Telgt zetten vraagtekens bij de afstand tussen de te plaatsen windturbines en woningen. Pixabay

Afstand 370 meter tussen windmolens Horst en Telgt en omliggende woningen lager dan landelijke norm

17 november 2023 om 12:00 Duurzaamheid

ERMELO Omwonenden in de klankbordgroep Windpark Horst en Telgt hebben vraagtekens bij de afstand tussen de te plaatsen windturbines en de aanwezige woningen. Aanleiding is een opmerking van Gelders gedeputeerd Ans Mol dat door de mindere geluidsbelasting die wordt toegestaan de afstandsnormen mogelijk moeten worden verruimd. 

Een afstand van tweemaal de tiphoogte van de windmolens is volgens de omwonenden veelal onvoldoende om onaanvaardbare geluidshinder te voorkomen. De Gelders gedeputeerde wordt erop gewezen dat in de plannen voor het windpark windturbines zijn gepland op een afstand vanaf 370 meter van de woningen. Dat is nog niet eens vijfenzeventig procent van de nieuwe landelijke norm bij windmolens met een tiphoogte van 250 meter.

De Gelders gedeputeerde wordt gevraagd hiermee rekening te houden met de besluitvorming rond het Windpark.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie