Het politieke panel van de avond
Het politieke panel van de avond Arthur Beek

GroenLinks en de PvdA kijken tevreden terug op avond over energietransitie

7 februari 2023 om 14:00 Duurzaamheid

HARDERWIJK/ERMELO Meer dan 70 mensen verzamelden zich afgelopen maandagavond in De Roef voor de bijeenkomst over energietransitie, georganiseerd door de lokale afdelingen van GroenLinks en de Partij van de Arbeid. Op deze avond konden geïnteresseerden in gesprek met initiatiefnemers en politici en daar werd ook volop gebruik van gemaakt.

Buurgemeente Ermelo gaf in de persoon van wethouder Ronald van Veen en projectleider Stefan Ramaker een inkijkje in het proces van de Wijk van de Toekomst en hoe belangrijk het is om dit samen met inwoners vorm te geven. Daarna deelde Ab de Haas van Duurzaam Klein Stedenwaard zijn zoektocht van het verduurzamen op buurtniveau. Energiecoöperaties WPN en Endura gaven een kijkje in de keuken van hun vele mooie projecten, en hoe dit van onderop ontstaan was.

Daarna was het de beurt aan de politici. Joris Thijssen en Suzanne Kröger waren hiervoor speciaal uit Den Haag gekomen en vormden samen met gemeenteraadsleden Wietske Hollanders en Wilco Bos en (aankomend) statenleden Paul Smits en Jan Pieter Vermeulen en politieke panel. Zij gingen met elkaar en de zaal in discussie over hoe we aan de slag moeten met energiearmoede, wie er nou eigenlijk gaat over windmolens, en het dilemma tussen het kiezen voor de wespendief en windmolens.

PvdA en GroenLinks kijken terug op een goedbezochte en succesvolle avond, waarbij de inhoudelijke muzikale omlijsting van Jan Niesing de kers op de taart vormde. In aanloop naar de statenverkiezingen is het ook goed om te zien dat een onderwerp als energietransitie breed leeft, en dat PvdA en GroenLinks daar zowel landelijk, provinciaal als lokaal een goed en eenduidig verhaal hebben.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie