Bordercollie Mave is thuis in Harderwijk
Bordercollie Mave is thuis in Harderwijk Suzanne Duijf

Vermiste bordercollie Mave is veilig thuis na zwerftocht van 7 weken

14 december 2022 om 10:19 Dieren

HARDERWIJK/ERMELO Bordercollie Mave is gevonden in een tuin in Voorthuizen waar zij onder een struik lag. De vermiste hond kon na wat inspanningen aangelijnd worden en zo kon ze na een zwerftocht van 7,5 week weer herenigd worden met haar baasje Suzanne Duijf uit Harderwijk.

 Mave raakte vermist op 22 oktober op de Groevenbeekse Hei in Ermelo. Door vuurwerk raakte de bordercollie in paniek en rende ervandoor. 

Een wekenlange zoektocht volgde. Interviews verschenen in diverse kranten en 600 flyers werden geplakt in de regio. Daar bleef het echter niet bij. Diverse zoekgroepen kwamen in actie. Omdat bordercollies een goed ontwikkeld reukvermogen hebben, werd 100 liter geurspoor verspreid. Ook werd bedacht om voerplekken te creëren, zo kwamen er in 17 plekken waar eten werd neergezet. Vrijwilligers hebben in totaal 50 kilo brokken en 50 blikken tonijn voor Mave in de natuur gelegd.

Op meerdere plekken in de regio is Mave de afgelopen weken gezien. ,,Nergens bleef zij langer dan een paar seconden en soms bleef ze dagen uit beeld’’, laat Suzanne Duijf, eigenaar van de hond, weten. Mave rende zo van Harderwijk naar Nijkerk, of helemaal naar Putten. En deze week dus in Voorthuizen. Daar lag ze in een voortuin. 

(Artikel gaat onder afbeelding verder)


De voorlaatste melding van Mave kwam gisteravond binnen. Ze was op een nachtcamera van een boerderij gespot. Op het erf aangekomen kon de melder Suzanne echter niet geruststellen met nieuws dat Mave veilig is.

De volgende ochtend kreeg Suzanne een nieuwe melding. Mave bleek bij de buren overnacht te hebben. Bordercollie Mave is veilig na 7,5 week buiten rond gedoold te hebben. 

Suzanne Duijf wil iedereen de meegeholpen heeft aan de zoektocht naar Mave enorm bedanken. ,,Vrijwilligers stonden dag en nacht klaar om te spotten en vele flyeren en liters geursporen te verspreiden. Toppers zijn jullie.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie