Het Kloosterplein is omgetoverd tot een sprookjesachtige kerst doe-markt.
Het Kloosterplein is omgetoverd tot een sprookjesachtige kerst doe-markt. Alexa via Pixabay

Binnenstad Harderwijk deze kerst extra feestelijk: kerstpakketten actie, Santa Run en creatieve kerstmarkt

25 november 2022 om 20:00 Activiteiten

HARDERWIJK Deze kerst heeft Harderwijk een missie. Namelijk om zo veel mogelijk mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken of een beetje extra aandacht nodig hebben bij onze samenleving te betrekken. Om die reden is er een unieke samenwerking tot stand gebracht tussen sociaal maatschappelijke organisaties, maar ook het bedrijfsleven, vrijwilligers, inwoners en de gemeente. 

,,Met zijn allen zorgen we voor zoveel mogelijk kerstpakketten om uit te delen en een onvergetelijk tafereel op vrijdagavond 23 december in de binnenstad van Harderwijk, getekend door een creatieve kerstmarkt, Santa Run en de A-Meezing.’’

Het Kloosterplein is tussen 17.00 en 20.00 uur omgetoverd tot een sprookjesachtige kerst doe-markt. Er staat bijvoorbeeld een kerstboom waar je je wens in kunt hangen met de kans dat hij echt uitkomt. Er zijn creatieve workshops te volgen, maar ook overal optredens te zien. Zo zingen de ‘Meisjes met de Wijsjes’ de stemming erin en speelt Hakim van Sesamstraat een glimlach op ieder kindergezichtje. Een portemonnee is niet nodig. ,,Alles is kosteloos, we willen iedereen vooral uitnodigen om kennis te maken met het brede sociale aanbod in Harderwijk, alvorens we met zijn allen om 20.30 uur afsluiten met een bijzondere samenzang op de Markt, voor het stadhuis.’’

(Artikel gaat onder afbeelding verder)


SANTA RUN

Om de reuring helemaal compleet te maken zal de wethouder tijdens de kerst doe-markt om 18.30 uur op het Kloosterplein feestelijk het startschot geven van de Santa Run. In vier vrolijke kilometers rennen sportieve kerstmannen deze avond tenslotte zoveel mogelijk ‘weggeef’ kerstpakketten bijeen terwijl basisschool leerlingen - natuurlijk ook in santa-suit - zich in vanaf 17.00 uur in het Hortuspark warm maken voor een ander. Zij halen per rondje van 250 meter geld op om nog meer mensen blij te maken met een liefdevol, maar ook in de breedste zin van het woord ‘waardevol’ gebaar.

LIEFDEVOLLE PAKKETTEN

Deze liefdevolle pakketten zijn niet alleen gevuld met cadeautjes, ze zitten ook vol lokale doe-dingen. Zo heeft Erik Kroon al 1000 kaarten voor Fort Vertier gedoneerd en nodigt CultuurKust mensen uit een cursus naar wens te volgen, zoals de Popschool dat doet met muzieklessen. Uiteraard hopen we op nog veel meer motiverende input om de pakketten compleet te maken. Ons doel is zo veel mogelijk waardevolle pakketten te verzamelen en samen te stellen om ze vervolgens op integere wijze te bezorgen bij mensen die het heel goed kunnen gebruiken, maar tussen wal en schip vallen als het om een extra steuntje gaat. Naast de opbrengst van de Santa Run worden de pakketten gerealiseerd door het bedrijfsleven en particulieren. Zij kunnen via de site www.kerstmissie.nltussen de 1 en 100 pakketten per keer bestellen, of eigen kerstpakketten afleveren bij Green Offices, de groene kerstfabriek dit jaar. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie