De mannen van het Hommelus Mannenkoor.
De mannen van het Hommelus Mannenkoor. Hommelus Mannenkoor

Derde editie van Dwaallicht muziekfestival

16 maart 2022 om 11:00 Activiteiten

ERMELO Zwalkende Zwijnen, Wilde Wolven, Kruipende Kevers en Haastige Hazen. Het zijn geen fietsroutes van een nieuwe kroegentocht, maar van een huiskamerfestival in Ermelo. Op vrijdag 25 maart worden twaalf huiskamers gevuld met muziek tijdens de derde editie van het Dwaallicht Festival. 

Voorzitter Pim Engelsman legt uit hoe het Dwaallicht Festival werkt: ,,We hebben vier fietsroutes opgezet. In iedere route zijn drie verschillende muziekstijlen vertegenwoordigd. Popmuziek, klassieke muziek, folk, jazz en dit jaar hebben we zelfs kleinkunst in de routes opgenomen. Deelnemers kopen kaarten voor één van die routes. Ook tijdens de opening en afterparty is muziek te horen, dat is voor alle bezoekers toegankelijk.” 

In één van de routes, de Wilde Wolven, staat een mannenkoor geprogrammeerd met de naam ‘Hommelus’. ,,Hommelus is een mannenkoor, een bont gezelschap uit de omgeving van Ermelo”, lacht Pim. ,,Ze passen prima in een route als de Wilde Wolven en zingen volgens eigen zeggen alles van Bach tot Beatles.” 

De Haastige Hazen is volgens de voorzitter een route voor muzikale fijnproevers. ,,In de Haastige Hazen treden allemaal topmusici op. Bouke Feleus bespeelt verschillende instrumenten en studeerde compositie en piano aan het conservatorium. Tijdens het Dwaallicht Festival laat hij een heel divers repertoire op de gitaar horen.” Ook jazz is vertegenwoordigd in de route, door de getalenteerde broers Van Santen & Van Santen. De broers maken tijdens het Dwaallicht Festival met de bezoekers een muzikale reis langs verschillende jazzstromingen.”

Meer informatie over de routes en de artiesten is te vinden op de website dwaallichtfestival.nl. Kaarten voor het Dwaallicht Festival kosten twintig euro per stuk en zijn te koop via de website of bij VVV Ermelo. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie