Bubbelvoetbal.
Bubbelvoetbal. Interactie Sportbedrijf

Sportieve schoolstrijd

6 september 2021 om 11:49 Activiteiten

ERMELO Wethouder Laurens Klappe opent samen met Interactie Sportbedrijf op vrijdag 17 september de NOC*NSF?Nationale Sportweek bij Sportcentrum Calluna. Kinderen uit groep 7 van Basisschool Beatrix, De Klokbeker en De Bernhardschool strijden tegen elkaar in de battle ‘Te land, ter zee en in de lucht’.

Op vrijdag om 13.00 uur geeft de wethouder officieel het startschot en barst de strijd los. Niet alleen de kinderen battlen tegen elkaar, ook de buurtsportcoaches/gymdocenten Saskia, Jan en Anniki nemen het tegen elkaar op. Zij vertegenwoordigen ieder één klas van de drie scholen die meedoen. De leerlingen en gymdocenten gaan onder andere kratje klimmen, een zwemparcours doen en bubbelvoetballen. Hiermee zijn alle onderdelen van ‘Te land, ter zee en in de lucht’ gedekt.

MOUNTAINBIKE Er is nog meer te doen in Ermelo tijdens de Nationale Sportweek. Op zaterdag 18 september organiseren we een mountainbike tocht voor inwoners vanaf 18+. ,,We beginnen om stipt 09.00 uur. De tocht is onder begeleiding van twee Buurtsportcoaches. Je krijgt een korte uitleg voordat we aan de mountainbike tocht beginnen. Om 11.00 uur komen we weer terug bij de parkeerplaats van Sportcentrum Calluna.´´

SPORTMIDDAG In samenwerking met diverse sportverenigingen is er op woensdag 22 september een sportmiddag voor de jeugd van 6 tot 14 jaar. Je kunt meedoen met: Bubbelvoetbal, Rolstoelbasketbal, SwimKIDS, Korfbal, Lasergamen, American Football, Voetbal en Beachvolleybal.


Het thema van de Nationale Sportweek is dit jaar ‘sport doet iets met je’. Richard Kaper, manager sportparticipatie bij NOC*NSF: ,,Tijdens de Nationale Sportweek dagen we iedereen uit om te ontdekken wat sport met je doet. Omdat Nederland als gevolg van de coronacrisis sportief tot stilstand kwam, is het extra belangrijk om nu te laten zien en zelf te ervaren hoe leuk het is om (samen) te sporten.”

Voor meer informatie over de activiteiten of om je aan te melden ga je naar: interactie-ermelo.nl/evenementen/. Of kijk in de Nationale Sportweek Krant die in de week van 13 september bij ieder huishouden in Ermelo op de mat valt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie