Een van de teams in actie tijdens De Kwist Ermelo.
Een van de teams in actie tijdens De Kwist Ermelo. organisatie De Kwist Ermelo

Duizend deelnemens tweede editie De Kwist Ermelo met knotsgekke doe-opdrachten kunnen bijkomen van de inspanning

25 maart 2024 om 14:00 Activiteiten

ERMELO De organisatie van De Kwist Ermelo heeft het voor elkaar gekregen om afgelopen vrijdagavond zo’n duizend mensen op de been te krijgen. Achtenvijftig teams gingen met elkaar de strijd aan om zoveel mogelijk van de honderd vragen, puzzels en opdrachten vanuit het Kwistboek te maken. En dat viel nog niet mee.

Achtenvijftig teams, maar ook achtenvijftig locaties van waaruit de teamleden werkten om de vragen te beantwoorden maar ook op pad moesten om opdrachten uit te voeren. Teamleden moesten zich op een bepaalde tijd melden bij onder andere Autorijschool van Buuren om daar (opnieuw) het theorie examen te doen. Of zich melden in de sporthal van Calluna waar een zwembad was geplaatst met water én sleutels. Die sleutel met daarop het teamnummer moest worden ‘opgedoken’ en vervolgens naar een bepaalde plek (via coördinaten bepaald wat de Wethouder Balverszaal bleek te zijn). Daar stonden lockers en daar paste dan de sleutel op. En of dat al niet lastig genoeg was moesten de teams ook een boot maken van restmateriaal en deze bij De Kanovijver van de ene naar de andere kant moesten laten varen zonder dat het teamlid de boot duwde.

Er waren meerdere doe-opdrachten zodat meerdere teamleden tegelijkertijd een opdracht kon uitvoeren. Er moesten met geleverde stappentellers 10.000 stappen worden gemaakt, er moest een cake in Kwistkleuren worden gebakken en die aan de buren worden aangeboden, mobiele telefoons ingezameld, flessen en blikjes inleveren bij de supermarkt voor een bepaald bedrag, er werden muziekclips nagemaakt, albumhoezen uitgebeeld en bekende Ermelose gebouwen nagebouwd met LEGO. En zo nog veel meer. De meeste teams bestonden uit gemiddeld zo’n vijftien leden, maar de echte die-hards hadden natuurlijk hulplijnen achter de hand om even te kunnen bellen voor een antwoord. Echter, de meeste teams hadden eigenlijk geen tijd genoeg om alles te beantwoorden of te voldoen. Maar, wat vooral belangrijk was: onderlinge saamhorigheid, plezier en gezelligheid. En dat was volgens de teams volop aanwezig.

Op dinsdag 9 april is de prijsuitreiking en horen de teams wie er met de prijzen naar huis gaat. Maar eerst staat de organisatie nog voor een enorme klus om alle vragen en opdrachten na te kijken en te beoordelen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie