Afbeelding

Nieuwe Golfbaan Ermelo: The Links Valley

24 juli 2017 om 13:21 Sport

ERMELO - Een mix van De Pan, De Rosendaelsche en Walton Heath in Engeland. Zo moet de nieuwe golfbaan The Links Valley bij Ermelo er volgens golfarchitect Frank Pont uit gaan zien. De baan, die volgend jaar in gebruik wordt genomen, is nu al bijzonder. Als eerste baan in Europa zal de course namelijk in twee richtingen speelbaar zijn.

De baan, die uit 9 holes bestaat, wordt gebouwd op een gedeelte van een voormalige zandafgraving en ligt op landgoed Ullerberg. Het terrein van 26 hectare ligt midden in een vliegdennenbos in pure zandgrond en in een heidelandschap met on-Nederlandse hoogteverschillen van meer dan 20 meter. Deze omstandigheden, in combinatie met het ontwerp, zorgen er volgens Pont voor dat The Links Valley al snel na opening een plaats zal gaan innemen tussen de topbanen als De Hoge Kleij, De Haagsche en De Eindhovensche.

Inmiddels is met de bouw van de baan begonnen en de planning is dat in juni 2018 de eerste bal geslagen kan worden. De exploitatie van The Links Valley is in handen van de families Woltering (ook exploitant van OGD Dronten- GolfXchange) en Rozendaal. Op de site www.thelinksvalley.nl is de bouw van de baan te volgen en volgt in een later stadium ook informatie over greenfee- en lidmaatschapstarieven.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie