SPARTA trampolinespringers pakken tweemaal het goud en plaatsen zich voor het NK Clubteams in Alkmaar.
SPARTA trampolinespringers pakken tweemaal het goud en plaatsen zich voor het NK Clubteams in Alkmaar. LEO RIEKSEN

SPARTA trampolinespringers pakken goud en plaatsen zich voor NK Clubteams

17 oktober 2022 om 10:30 Overig

ERMELO/ZOETERMEER Zaterdag 15 oktober traden in GymWorld Zoetermeer de beste trampolineteams van Nederland aan voor de tweede en laatste kwalificatiewedstrijd voor de Nederlandse Kampioenschappen. Die pakte voor de teams van SPARTA verrassend goed uit. Zowel in de Eredivisie als 1 e Divisie won het Ermelose team de kwalificatie. Beide teams pakten het goud en zijn definitief geplaatst voor het NK Clubteams op 10 december in Alkmaar.

Het Eredivisie-team van SPARTA was weer fit na het door ziekte missen van de eerste kwalificatiewedstrijd twee weken geleden. Het team, bestaande uit Twan Rieksen, Valerie Bosschart, Eline Westhuis en Emy Engel mist daardoor nog wat moeilijkheid ten opzichte van de concurrentie, maar sprong wel stabiel de oefeningen uit. Vooral Eline Westhuis wist per oefening haar score omhoog te brengen. 

STABILITEIT Na de voorronde, waarin de vier springers twee oefeningen uitvoeren en de laagste score wordt geschrapt voor de teamscore, belandde het team van SPARTA op plek drie achter TVIJ IJmuidenen GV KDO Apeldoorn. De top-drie teams springen vervolgens de finale, waarin drie springers elk één oefening uitvoeren die alle tellen voor de teamscore. En daar pakte de tactische nadruk op stabiliteit boven moeilijkheidsgraad nipt in het voordeel van SPARTA uit. Met 0,2 punt voorsprong op GV KDO Apeldoorn pakte het viertal van coach Alice Linthuis de zege. Daarmee kandideert het Eredivisieteam van SPARTA zich voor een podiumplek over acht weken op het NK voor Clubteams in Alkmaar. 

EERSTE DIVISIE Het eerste divisie team, bestaande uit Renske Groen, Lara Wolkenfelt, Fleur de Rook en Ilse Wolkenfelt had de eerste kwalificatiewedstrijd twee weken geleden in Oss weliswaar gewonnen, maar zakte in de finale toen naar brons. Zaterdag in de voorrondes met elk twee oefeningen moesten SPARTA springers hun geplande oefening onderweg nog aanpassen. Mede dankzij een briljante oefening van Lara Wolkenfelt, die met 47,075 punt de hoogste score in de voorronde realiseerde, plaatste SPARTA zich toch als eerste voor de finale. In de finale met drie springers per team, zette coach Alice Linthuis Groen, De Rook en Wolkenfelt in. Het drietal deed het verrassend goed. Met 136.845 punt tegen 134,005 voor GV PRO PATRIA Zoetermeer pakte het 1 e Divisieteam van SPARTA het goud. Het brons ging naar GV KDO Apeldoorn.

CLUBKAMPIOENSCHAPPEN Al met al voor beide SPARTA teams mooie vooruitzichten voor de finales van de NK voor clubteams. Er zijn nog acht weken te gaan om de moeilijkheidsgraad te verhogen en de stabiliteit te behouden. Woensdag 26 oktober zijn alle trampolinespringers van SPARTA te zien tijdens de clubkampioenschappen 2022 in de wethouder Balvers sportzaal te Ermelo.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie