In 2019 was de eerste editie van IJs in Ermelo, de stichting gaat voor een succesvol vervolg.
In 2019 was de eerste editie van IJs in Ermelo, de stichting gaat voor een succesvol vervolg. Foto: IJs in Ermelo

Ruim vijf weken schaatsplezier in Ermelo: ‘We gaan ervoor!’

31 augustus 2022 om 12:00 Overig

ERMELO Na de eerste editie van IJs in Ermelo in 2019 moest het evenement in 2020 al in de zomer gecanceld worden door corona. In 2021 ging, met weer een lockdown in het vooruitzicht, drie weken voor aanvang de stekker eruit. Voorzitter Jan Carel Schepenaar en bestuurslid Stief van Panhuis zijn optimistisch voor dit jaar. „We gaan er voor!”

Het bestuur van Stichting IJs in Ermelo, dat verder bestaat uit Marco van Dijk, Sebastiaan Grift, Ronald Pul, Chantal Pul, Angelique Verweij, Gerbrand Lopers en Ronnie Regeling, is al in april begonnen met de voorbereidingen. ,,We doen het allemaal vrijwillig. We moeten de ijsbaan reserveren en de grootte bepalen, de horecatenten moeten gehuurd en ingetekend worden, we moeten tenten reserveren om de ijsbaan te overdekken en de vergunning aanvragen’’, somt Schepenaar op. „Voor een eerste keer zonder ervaring hebben we het heel goed georganiseerd. We hebben een draaiboek, maar zoeken altijd naar verbeteringen. Wat we in 2019 intern deden, zoals schaatsverhuur, EHBO en een snackwagen, doen we nu buiten de hoofdtent.”

Van Panhuis vult aan: „De indeling wordt iets anders. Schaatsverhuur was de eerste keer wat rommelig, nu hebben we een apart hokje waar de schaatsen netjes staan. Er komt een nieuwe bar en aan de zijkant komt een groot buitenterras.”

Voor de bediening in de horeca krijgt de stichting dit keer hulp van personeel van Brasserie Schovenhorst. Schepenaar: „Dat zorgt voor meer rust. Onze vrijwilligers helpen met op- en afruimen.”

VRIJWILLIGERS Van Panhuis is in het bestuur verantwoordelijk voor de vrijwilligers. Dit waren er in 2019 tussen de 100 en 150, schat hij. ,,Zonder vrijwilligers kan dit niet doorgaan. We hebben mensen nodig voor het opbouwen en afbreken van de tent, de schaatsverhuur, kassa en kaartcontrole. Wie zich voor 20 september opgeeft als vrijwilliger via vrijwilligers@ijsinermelo.nl krijgt vijf vrijkaartjes om te schaatsen. Alle vrijwilligers zijn welkom op het Smeltfeest op zaterdagavond 7 januari.”

(Tekst gaat verder onder de foto)


Gezellige drukte op de ijsbaan.- Foto: IJs in Ermelo

De stichting is ook op zoek naar sponsoren, want voor het evenement van ruim vijf weken is een fors bedrag nodig. Schepenaar: „We verwachten dat de begroting rond komt. Dat moet bijeengebracht worden door sponsoren, kaartverkoop en horeca-inkomsten. Baldé verbindt zijn naam als sponsor aan de Curling Cup, maar we hebben nog veel meer sponsoren nodig.”

SPONSORAVOND De opening is de sponsoravond op woensdag 30 november. Op donderdag 1 december gaat de ijsbaan open voor publiek. De sluiting is op 7 januari 2023. Alle basisscholen in Ermelo en Putten krijgen een uitnodiging voor het schoolschaatsen in de ochtenden en kunnen zich opgeven met hun klas. Ook zijn er ’s ochtends blokken voor G-schaatsen, voor bewoners van ’s Heeren Loo en Bartiméus. Op zaterdag is er twee of drie keer discoschaatsen. De Curling Cup is op zeven avonden. De ijsbaan is open van 9.00 uur tot 22.00 uur. „De ijsbaan is voor iedereen. Zelfs mensen in een rolstoel en blinden zijn onder begeleiding het ijs op gegaan. Iedereen kon meedoen, daarin zat het succes.’’ 

Marco Jansen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie