Zaterdag 3 februari opende burgemeester Van Daalen van Ermelo het vernieuwde circuit van MC Volgas die dit jaar 60 jaar bestaat.
Zaterdag 3 februari opende burgemeester Van Daalen van Ermelo het vernieuwde circuit van MC Volgas die dit jaar 60 jaar bestaat. Jan de Roo Fotografie

MC Volgas viert jubileumseizoen met vernieuwd circuit, burgemeester Van Daalen knipt lint door waarna de jeugd ‘vol gas’ circuit verkent

6 februari 2024 om 11:54 Motorsport

ERMELO Reden voor een feestje bij MC Volgas. Zaterdag 3 februari opende burgemeester Van Daalen het vernieuwde circuit van de motorcrossclub die dit jaar 60 jaar bestaat. Onder ideale omstandigheden wisten leden en bezoekers MC Volgas te vinden voor de start van het seizoen. 

Theo Hooijer licht namens de club toe. ,,Een grote groep vrijwilligers heeft samen met het bestuur de handen uit de mouwen gestoken en het circuit aan de nieuwste eisen van de overkoepelende organisatie KNMV aangepast. Dat gaat vooral om veiligheidseisen die belangrijk zijn tijdens de trainingsdagen en wedstrijden. Een ander facet is dat het circuit nu weer eens andersom gereden wordt; andere jaren reed men tegen de klok in, nu is dat omgedraaid en rijden de crossers met de klok mee. Dat geeft een totaal andere beleving van het circuit en bijbehorende uitdagingen.”

Omdat 2024 ook het 60e jubileumjaar is van de motorclub werd burgermeester Hans van Daalen gevraagd om de opening voor zijn rekening te nemen. De burgemeester verrichtte de opening met een praatje en het doorknippen van het lint waarna de jeugd de motoren startte en ‘volgas’ het circuit verkende.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie