150 lopers haalden tijdens de colorrun van Dindoa een bedrag van 7.300 euro bijeen.
150 lopers haalden tijdens de colorrun van Dindoa een bedrag van 7.300 euro bijeen. Foto: Rik van den Bos

Kick-off actiejaar Dindoa met colorrun: jaar lang geld inzamelen voor renovatie en verduurzaming sporthal in Ermelo

18 september 2023 om 17:00 Korfbal

ERMELO De start van het nieuwe korfbalseizoen was bij Dindoa tevens de kick-off van het actiejaar. De Ermelose korfbalvereniging gaat een jaar lang geld inzamelen om de sporthal te verduurzamen. Hiervoor wil de club een bedrag van 50.000 euro ophalen. 

De eerste actie, de colorrun, afgelopen zaterdag leverde 7.300 euro op. Zo’n 150 deelnemers liepen na de wedstrijd van het eerste team rondjes op een bijveld en kregen bij elk tussenstation verfpoeder in hun gezicht. 

450 ZAKJES VERFPOEDER

Yvonne van Marle is één van de organisatoren van de colorrun: „Alle deelnemers moesten voor minimaal 20 euro sponsorgeld ophalen en kon een shirt kopen. Deelnemers werden verdeeld in drie rondes van elk 20 minuten. Hoe vaker ze langs een station kwamen, hoe meer verf ze in hun gezicht kregen. We hebben wel 450 zakjes met verfpoeder gevuld en Chinees restaurant Ling Fa sponsorde bakjes. Ouders konden voor 1 euro een zakje kopen en hun kinderen ondergooien met verfpoeder.”

(Tekst gaat verder onder de foto)


De colorrun als sponsorloop was zaterdag tijdens de Startdag van Dindoa. - Foto: Rik van den Bos

250.000 EURO

Voorzitter Leonard Osté is blij met de eerste aanzet, want er is nog veel meer geld nodig. „We willen 2,5 ton genereren, zonder beroep op een banklening te doen, want die zakelijke rente is nu acht procent. Er komen daarom vijf acties, waaronder een rommel- en kledingmarkt tussen kerst en oud & nieuw en een groot diner met veiling op 22 maart. De rest wordt bijgelegd uit eigen spaargeld en ook willen we geld genereren met private investeerders en door crowdfunding met rente.”

RENOVATIE EN VERDUURZAMING SPORTHAL

Voor de renovatie en verduurzaming is in totaliteit een bedrag van acht ton nodig. „Voor het restant rekenen we op een landelijke BOSA subsidie voor bouw en onderhoud van sportaccommodaties. Ook heeft de gemeente drie ton gereserveerd, al moet het plan van Dindoa nog goedgekeurd worden door de raad. De gemeente ziet wel de noodzaak, want in de winter maakt ook College Groevenbeek intensief gebruik van de hal en is de sporthal dus elke dag vol.”

ENERGIEKOSTEN VERLAGEN

De hal heeft nu energielabel G, de energiekosten moeten flink omlaag. „De wanden en het dak worden geïsoleerd, er komt een klimaatinstallatie en een warmtepomp, en de heaters worden vervangen. Ook wordt de sportvloer vernieuwd. Sinds kort liggen al zonnepanelen op het dak. Mei 2024 wordt gestart, half oktober moet het dan klaar zijn.”

De colorrun als sponsorloop was zaterdag tijdens de Startdag van Dindoa.
Marco Jansen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie