DeVeDo Ermelo laat kansen onbenut en verliest van rolstoelbasketballers van SC Antilope Helga Jansen Peters / s.c. DeVeDo

15 januari 2024 om 11:17 Basketbal

ERMELO Afgelopen zaterdag stond voor DeVeDo de eerste eredivisiewedstrijd van 2024 op het programma. Maar het tweede deel van het seizoen begint voor DeVeDo met een teleurstelling. De Ermelose ploeg verliest de wedstrijd in Vleuten met 58-40.

Voor aanvang van de wedstrijd werd er in nagedachtenis aan oud-voorzitter van de Basketball Bond, Francisca Ravestein, een minuut stilte gehouden. Ze overleed op 7 januari op 71-jarige leeftijd. Francisca heeft tijdens haar voorzitterschap veel betekend voor zowel het nationale als internationale rolstoelbasketbal. Een paar maanden geleden ontving ze van de IWBF (International Wheelchair Basketball Federation) nog de ‘Award of Merit’ als erkenning voor haar verdiensten voor de sport.

NUMMER DRIE-POSITIE

Eerder in het seizoen speelde DeVeDo al tweemaal tegen de ploeg uit Vleuten. In eigen huis won de ploeg, maar de eerdere uitwedstrijd werd verloren met 53-51. Voor beide ploegen stond ook de nummer drie-positie op het spel. DeVeDo begon vrij sterk aan de wedstrijd in Vleuten. Na het eerste kwart spelen staat DeVeDo op een voorsprong van 14-16. Maar daarna gaat het de verkeerde kant op. DeVeDo zet aanvallen op en creëert kansen, maar de schoten willen maar niet vallen. In het tweede kwart draait de stand dan ook om naar 26-22 in het voordeel van SC Antilope.

VERSCHIL TE GROOT

Na rust lukt het DeVeDo helemaal niet meer om tot scoren te komen. De Ermelose ploeg heeft het zwaar en daar weet de Utrechtse opponent goed van te profiteren. De ploeg komt ditzelfde kwart tot maar 4 punten. In het vierde kwart lukt het beter om de kansen af te maken, maar is het verschil al te groot opgelopen. Aan kansen voor DeVeDo heeft het deze wedstrijd niet gelegen. De Ermelose ploeg verloor in Vleuten met 58-40.

DeVeDo is genomineerd voor de Ermelose Sportverkiezing in de categorie Beste Sportploeg van 2023. Stem nu via interactie-ermelo.nl/interactie/stemmen.