Zaterdag 4 maart 2023, in de voorjaarsvakantie, organiseert de Stichting Veluwe Sportief voor het eerst de Dassen TrailRun Ermelo. Foto: Veluwse NERO Trailrun.
Zaterdag 4 maart 2023, in de voorjaarsvakantie, organiseert de Stichting Veluwe Sportief voor het eerst de Dassen TrailRun Ermelo. Foto: Veluwse NERO Trailrun. Veluwse NERO Trailrun

Eerste editie ‘Dassen TrailRun’ Ermelo door Stichting Veluwe Sportief, van kids tot masters

Atletiek

ERMELO Trail-running is hardlopen over veelal onverharde (bos)paden. Zaterdag 4 maart 2023, in de voorjaarsvakantie, organiseert de Stichting Veluwe Sportief voor het eerst de Dassen TrailRun Ermelo. Het is een TrailRun in Ermelo voor zowel jong als oud. 

Trail-runners verkiezen, in tegenstelling tot hardlopers op de weg(wedstrijden), minder impactstress en willen het hardlopen meer in een landschap/natuurlijke omgeving beleven. De Dassen TrailRun is 99% offroad in het Ermelose natuur.

VAN KIDS TRAILRUN tot DAS MASTER 

De jongsten kunnen 4 maart meedoen aan de 1 kilometer Kids-TrailRun. Het parkoers kent een ronde en TrailRunner kunnen zich inschrijven voor de 3 kilometer, 6-9 kilometer of 12-15 kilometer. Voor de trail-bikkels is er een DAS MASTER TRAIL van 30 kilometer (10 rondjes). 

INTERACTIE EN JOGG-PROJECT

Tijdens de doorkomsten van dit onderdeel moeten TrailRunners het startnummer bij doorkomst in het Traildorp laten afstempelen. De Stichting Veluwe Sportief, verantwoordelijk voor de organisatie van de jaarlijkse VeluwseTrailrun in september, staat ook borg voor de organisatie van deze nieuwe Dassen TrailRun. ,,Het idee is al ruim een half jaar geleden ontstaan na overleg met gemeente, partners en sponsoren van de Veluwse Trailrun. Tevens is Interactie Sportbedrijf Ermelo met hun Leefstijl Loket en JOGG-project (Jongeren Op Gezond Gewicht) betrokken bij de Dassen Trailrun. We hebben ook een goed doel verbonden aan de Dassen TrailRun: het Voedselbos in Ermelo.”

ROUTE DASSEN TRAILRUN

De start/finish en ontvangst is in het omsloten Veldwijkbos gelegen aan de Horsterweg/Kolbaanweg. De Dassen TrailRun ligt dicht bij het centrum van Ermelo, op 500 meter vanaf NS-station Ermelo en daardoor voor ieder makkelijk bereikbaar. De locatie en het parkoers is in het kader van de Wet Natuurbescherming door een onafhankelijk ecologisch bureau onderzocht en de bevindingen zijn in een rapport verwerkt. De vlakbij tijdelijk te bouwen COA-noodopvanglocatie heeft geen invloed op het evenement.

De TrailRun is niet geschikt voor rolstoel, buggy’s en/of honden (al dan niet aangelijnd). De route is volledig veilig en van herkenbare tekens voorzien. Ook al wordt de Dassen TrailRun voor het broedseizoen georganiseerd, doch blijft het een kwetsbaar gebied en zal, over de verschillende afstanden, een beperkt aantal deelnemers worden toegelaten en VOL=VOL.

Voor meer informatie en direct inschrijven zie dassentrailrun.nl. Er is een maximaal limiet aan deelnemers per/onderdeel voor de Dassen TrailRun.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Omgaan met moeilijke momenten in relaties: liefdeslessen vanuit wetenschap en praktijk 3 uur geleden
Afbeelding
Werkdruk en verzuim kinderopvang hoog, personeel minder tevreden 4 uur geleden
Afbeelding
Theaterwerkplaats Harderwijk viert haar 30-jarig jubileum met vier éénakters 17 uur geleden
Afbeelding
Ingenieursbureau Westenberg uit Harderwijk bestaat 30 jaar: 'Ons werk is vaak onzichtbaar, maar wel van grote waarde' 20 uur geleden
Afbeelding
KRO-NCRV maakt opnames voor 'Petrus in het land' in De Regenboog 21 uur geleden
Afbeelding
Ermelo financieel gezond: accountantskantoor BDO geeft gemeente rapportcijfer 9 21 uur geleden
Afbeelding
Presentatie over De Tuinen van Weldadigheid door Groei & Bloei Ermelo 8 feb, 10:00