Om de transformatie naar wonen mogelijk te maken voor acht recreatieparken in het gebied Strokel trekt de gemeente Ermelo tachtigduizend euro uit.
Om de transformatie naar wonen mogelijk te maken voor acht recreatieparken in het gebied Strokel trekt de gemeente Ermelo tachtigduizend euro uit. Foto: Pixabay / Ming Dai

Ermelo gaat transformatie naar wonen voor acht recreatieparken in het gebied Strokel onderzoeken

1 juni 2023 om 19:00 Wonen

ERMELO Om de transformatie naar wonen mogelijk te maken voor acht recreatieparken in het gebied Strokel trekt de gemeente Ermelo tachtigduizend euro uit. Dat bedrag is nodig voor het opstellen van beleid maar ook het inwinnen van externe adviezen.

Met de eigenaren van zes parken rondom het Gentenerf zijn het afgelopen jaar al gesprekken gevoerd. De eigenaren hebben aangegeven in het kader van het project Vitale Vakantieparken graag de recreatiebestemming van hun terrein te willen wijzigen in wonen. Dat betekent dat zij er geen heil in zien de parken nog bedrijfsmatig te exploiteren als recreatiepark.

OMSCHAKELEN NAAR WONEN

In het gebied zijn daarnaast nog twee parken die ook graag willen omschakelen naar een woonbestemming. Andere opties zijn al onderzocht maar blijken niet haalbaar. Het college van burgemeester en wethouders is voorstander van de door de parkeigenaren gewenste ontwikkelingen. Hierbij kiest men voor een zelfde aanpak als tot nu toe is ingezet in het recreatiegebied Horst.

LOKAAL BELEID VERSTERKEN

Gelijktijdig werkt de gemeente aan het versterken van de parken die wel blijven inzetten op verblijfsrecreatie. Hiervoor moet lokaal beleid worden ontwikkeld. Aangegeven wordt dat hiervoor de komende jaren 35.000 euro per jaar is benodigd. Onder meer is specifieke kennis nodig die niet binnen het gemeentehuis zelf aanwezig is en moet worden ingehuurd. Onder meer valt te denken aan onderzoeken naar de gevolgen voor natuur en milieu en de stikstofproblematiek.

PROMOTEN RECREATIE VELUWSE KUST

Op het gebied van recreatie wordt ingezet om de Veluwse kust meer te promoten. Hierbij wordt door het college, indien de raad hiermee instemt, aansluiting gezocht met de geplande ontwikkelingen van het Groene Kruispunt en Strand Horst. Dit laatste gebied moet een regionale recreatieve trekpleister worden.

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie