Democratie en Kerk

27 oktober 2022 om 21:49 Overig Deel je nieuws

Democratie en Kerk

De rol van de kerk binnen onze democratie 

Leerhuis Ermelo organiseert op dinsdag 8 november een avond over dit thema met als inleiders prof.dr.J.Muis, emeritus hoogleraar dogmatiek aan de PThu. en prof.dr.B.de Gaay Fortman, oud-lid Tweede en Eerste Kamer en emeritus-hoogleraar politieke economie en rechten.  

Het is een gespreksavond over onze democratie én de rol en taak van de kerk daarin. Beide zullen voor de pauze hun zienswijze laten horen. 

De tweede helft van de avond biedt alle gelegenheid voor óns gesprek. Ter inleiding: De democratie heeft het moeilijk. Veel mensen hebben het vertrouwen in de overheid en in de democratie verloren. Raken deze ontwikkelingen ons alleen als burger? Of raken ze ons ook als christen? Liggen er in het geloof redenen om te kiezen voor democratie?   Onze Grondwet begint bij ‘Allen gelijk behandeld en niemand gediscrimineerd’. De overheid, maar ook alle burgers en instellingen – en dus ook de kerk – dienen zich in te spannen om die norm te handhaven. 

U bent hartelijk welkom deze bijeenkomst bij te wonen in de Oude Kerk, Putterweg 16 in Ermelo. We beginnen om 20.00 uur. Er wordt een bijdrage verwacht van 5 euro, inclusief koffie of thee. U kunt contant of, bij voorkeur, per pin betalen.

Wij vragen u zich aan te melden via onze site www.leerhuisermelo.nl 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie