openingsavond leerhuis ermelo: alle 7 goed.

7 september 2022 om 11:08 Overig Deel je nieuws

OPENINGSAVOND LEERHUIS ERMELO : ALLE 7 GOED!

Leerhuis Ermelo organiseert op donderdag 22 september een bijeenkomst over dit thema.

In ons ‘dorp van barmhartigheid’ weten we allemaal dat Jezus in Matteüs 25 : 35-36 ‘de werken van barmhartigheid’ noemt als kenmerken van geloof. 

Bij ons gemeentehuis staat de zuil met al die zeven uitgebeeld. Wat bijzonder dan om met een voorstelling over die werken van barmhartigheid dit Leerhuisjaar te beginnen!

Met ‘Alle 7 goed!’ presenteren verhalenverteller Kees Posthumus en accordeonist Dirk Overbeek een actuele, muzikale voorstelling over de zeven werken van barmhartigheid. Zeven dingen, die goed zijn om te doen en die meer mensen zouden kunnen doen.

Hier komen ze: de hongerigen voeden, de dorstigen laven, de naakten kleden, de vreemdeling herbergen, de gevangenen bezoeken, de zieken verzorgen en de doden begraven. Op één na worden ze genoemd in het evangelie volgens Matteüs.

Natuurlijk, de zeven werken van barmhartigheid deugen. Er valt geen speld tussen te krijgen dat het goed is om ze te doen. En veel mensen doen dat ook.

Tegelijk kunnen ze wel een frisse update gebruiken. Die krijgen ze in ‘Alle 7 goed!’. In een talkshow komen verschillende deskundigen aan het woord over barmhartigheid. 

U bent van harte welkom deze avond bij te wonen in de Immanuëlkerk, Stationsstraat 137 in Ermelo. We beginnen om 20.00 uur.  We vragen een bijdrage van 5 euro per persoon, inclusief koffie of thee. U kunt contant of per pin betalen. 

Wilt u meer weten over ons en ons nieuwe programma? Zie onze website www.leerhuisermelo.nl

Voor deze avond hoeft u zich niet op te geven. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie