Afbeelding
VN Gelderland / Stichting Landschapsbeheer Gelderland

Veel belangstelling voor cursus ‘Natuur op je park’

18 februari 2022 om 08:00 Natuur en milieu

ERMELO Na een succesvolle eerste ronde in 2021 is in januari de tweede ronde van de cursus ‘Natuur op je park’ begonnen. Het programma ‘Vitale Vakantieparken’ biedt deze cursus recreatieondernemers aan die willen leren hoe ze de natuurwaarden op en rond hun park kunnen verhogen.

Bijna twintig enthousiaste en gemotiveerde vakantieparken en campings uit de gemeenten Oldebroek, Nunspeet, Apeldoorn, Ede en Ermelo nemen deel aan deze tweede cursusronde. Op elk van de deelnemende parken vindt een zogeheten nulmeting plaats. Deze brengt de huidige natuurwaarde en natuurbeleving in beeld. Zo zien parken wat al goed gaat en waar winst te behalen is. Vervolgens vinden drie praktijkbijeenkomsten plaats: ‘Snoeien doet groeien’, ‘Gastvrij voor dieren’ en ‘Zaaien en maaien’. Deelnemers krijgen een strippenkaart waarmee ze flinke korting krijgen op concrete maatregelen voor meer natuur(beleving) op hun park.

De inhoud van de cursus wordt verzorgd door IVN Gelderland en Stichting Landschapsbeheer Gelderland. Deze tweede cursusronde zit al vol. Wie belangstelling heeft voor een eventuele volgende ronde van de cursus, kan dus echter al laten weten via een e-mail naar: secretariaat@vitalevakantieparken.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie