Enrico Pieranunzi & Bert Joris
Enrico Pieranunzi & Bert Joris eigen

Europese top op Jazzdagen Harderwijk

8 november 2021 om 10:11 Lokaal Deel je nieuws

Enrico Pieranunzi & Bert Joris

Donderdag 18 november wordt een bijzondere avond in de Catharinakapel Harderwijk. Een duo optreden en cd-presentatie van Enrico Pieranunzi & Bert Joris. 

“Hoe bijzonder willen we het hebben in de intieme Catharinakapel. Een duo van internationale topklasse met een cd-presentatie van hun laatste cd “Afterglow”. De Italiaanse pianist/componist Enrico Pieranunzi samen met de uit België afkomstige trompettist en arrangeur Bert Joris voor een eenmalig optreden in Nederland en daarbuiten” aldus de organisatie Jazz On The Corner. 

De samenwerking tussen Enrico Pieranunzi en Bert Joris gaat al terug tot 1999 en heeft in de loop van de jaren geleidt tot bijzonder projecten. Zo heeft Bert Joris, inmiddels uitgegroeid tot een van de beste arrangeurs en trompetspelers ter wereld Enrico Pieranunzi in 2014 uitgenodigd bij het Brussels Jazz Orchestra om de cd “The music of Enrico Pieranunzi”op te nemen. 

Het idee van beiden speelde al bijna 20 jaar om een duo album op te nemen. Dit heeft uiteindelijk geleidt tot het maken van de cd “Afterglow” in 2018. Deze zal nu dus eenmalig worden gepresenteerd op 18 november in de Catharinakapel. Dit concert tijdens het jubileum 5 jaar Jazzdagen Harderwijk is mede mogelijk gemaakt door de Stad als Podium.

Voor kaarten zie: www.jazzdagen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie