Afbeelding
pixabay

Functieverandering gering

8 oktober 2021 om 13:09 Politiek

ERMELO De roep om functieverandering van een agrarisch bedrijf naar wonen is naar verwachting niet groot in Ermelo. Voor de komende vijf jaar wordt aangenomen dat het gaat om maximaal vijf tot zes verzoeken.

Wijnand Kooijmans

Het college heeft wel besloten tot een aanpassing van de regels. Aangegeven wordt waaraan sloopmeters moeten voldoen en hoe ze worden ingemeten. Daarnaast is de geldigheidsduur van sloopmeters opgenomen. Overigens is de gemeentelijke sloopbank grotendeels uitgeput, hierin zit nog maar 74 vierkante meter aan beschikbare sloopmeters.

De mogelijkheid voor functieverandering in het buitengebied wordt gezien als noodzakelijk voor de versterking van de ruimtelijke kwaliteit en behoud van de leefbaarheid. De wijziging van de regels voor functieverandering heeft in Ermelo wel lang op zich laten wachten. Actuele zaken kregen voorrang boven aanpassing van het beleid en daarna gooide corona roet in het eten.

Met de nieuwe regels denkt de gemeente te beschikken over een actueel, duidelijker en vereenvoudigd toetsingskaders om nieuwe aanvragen te kunnen beoordelen. Ook wordt beter aangesloten bij de wensen vanuit de inwoners van Ermelo.

Onder meer is de wens gehonoreerd sloopmeters ook te registreren wanneer er nog geen sprake is van ontwikkelingen of wanneer het agrarisch bedrijf wordt voortgezet. Hierdoor wordt, zo voert het college aan, de sloop van overtollige en bouwvallige (asbest)schuren bevorderd. Aangegeven wordt dat functieverandering in het buitengebied een ander doel heeft dan de verordening sociale woningbouw. Die heeft tot doel de sociale woningbouw te bevorderen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie