Zeb Visser in actie in zijn poule.
Zeb Visser in actie in zijn poule. Robbschermen

Kwartfinale in sterk bezet toernooi

8 september 2021 om 10:13 Overig

ERMELO Drie schermers van Fencing Ermelo namen deel aan het Willem II-toernooi in Tilburg. In dit sterk bezette toernooi wist Matthijs de Vries het tot de kwartfinales te schoppen.

In de pouleronde had Matthijs de Vries (31) het niet makkelijk. Hij moest het onder meer opnemen tegen Belgen, een Duitser en mondiale nummer 31 Tristan Tulen. Hij wist toch vier van zijn zes partijen winnend af te sluiten. Maxim Zewe (20) trof ook onder andere een sterke Belg. Hij wist twee van zijn vijf partijen te winnen. Zeb Visser (15) had het tussen de grote mannen lastig, hij werd in de eerste ronde uitgeschakeld.

In de eliminaties trof Zewe opnieuw een buitenlandse schermer. De Belg Robin Clercx was Zewe te snel af. Hij wist zijn aanvallen af te slaan en met 15-10 de winst op te eisen. Hierdoor viel voor Zewe het doek.

De Vries was nog wel in de race. Zijn eerste eliminatie bij de laatste 64 won hij eenvoudig met 15-6. In de ronde daarna trof hij de talentvolle Konrad Veenenbos (17), die vorig jaar nog trainde in Ermelo. Een vroege voorsprong maakte het voor Veenenbos erg lastig. De Vries verdedigde gevarieerd en wist met 15-8 te winnen. Een ronde later trof De Vries opnieuw een Belg, die tot dan toe ongeslagen was die dag. Ondanks een vroege achterstand kreeg De Vries gaandeweg steeds meer grip op het tempo van zijn tegenstander. Hij wist uiteindelijk eenvoudig te winnen met 15-9. In de kwartfinale was David van Nunen de tegenstander, de huidige nummer drie van Nederland. Van Nunen was voor De Vries een maatje te groot. Hij bouwde zijn voorsprong gestaag uit en kwam niet in de problemen. De Vries moest genoegen nemen met een achtste plek.

Visser en Zewe komen over twee weken weer in actie op het Nederlands Jeugdkampioenschap. De Vries zal daar als coach actief zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie