Brons voor schermer Zewe in Nijmegen

22 oktober 2019 om 08:44 Algemeen

Met Tristan Dekker, Arnout Post en Maxim Zewe vaardigde Fencing Ermelo zondag 20 oktober drie jeugdige schermers af naar het internationale Keizer Kareltoernooi in Nijmegen. Ze deden alle drie een leeftijdscategorie hoger mee dan hun eigen. In een deelnemersveld van 43 schermers wisten zij zich goed staande te houden met twee plekken in de top 16 en een geweldige bronzen plak.

In de pouleronde wist Dekker drie van zijn vijf partijen te winnen, Post won er vier van de vijf en Zewe wist zelfs alle partijen naar zich toe te trekken. Hierdoor waren ze alle drie vrijgesteld voor het tableau 64.

Bij de laatste 32 nam Dekker het op tegen Nijmegenaar David Schenkman. Dekker wist overtuigend te winnen met 15-7. Post won met 15-11 van Deventernaar Raul Lenderink en Zewe won met 15-5 overtuigend van Mark Wijkhuizen.

Bij de laatste 16 verloor Dekker van Laurens Kirkels, die later brons pakte. Ook voor Post viel het doek. Hij verloor met 15-12 van Hassan Nawar, die in 2018 nog voor Nederland uitkwam op het WK junioren. Zewe ging wel door, hij schakelde de Belg Joppe Wils uit met 15-13.

In de kwartfinale kwam Zewe Konrad Veenenbos tegen, die ook traint bij Fencing Ermelo. Op het NJK aan het eind van vorig seizoen won Zewe nipt, en vandaag was hij opnieuw nipt beter: 15-14.

De tegenstander in de halve finale was Rotterdammer Axel van Gameren. In een spannende strijd bleek Van Gameren net te sterk voor Zewe. Met 15-13 was de derde plek het eindresultaat voor Zewe.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie