Afbeelding

In kerststemming komen tijdens sfeervolle Veluwse Kerstmarkt

13 december 2016 om 10:24 Algemeen

Het belooft weer een gezellige drukte te worden tijdens de inmiddels traditionele Veluwse Kerstmarkt in het centrum van Ermelo. Muziek, lekkere hapjes, gluhwein en ruim 130 kramen vol verschillende kerstartikelen zullen Ermelo op zaterdag 17 december van 14.00 tot 21.00 uur in een ongekende kerstsfeer brengen.

ERMELO - “We verwachten een gezellige drukte en roepen de Ermeloërs dan ook op om met de fiets of te voet te komen’’, zegt de organisatie. Het Raadhuisplein in het centrum van Ermelo wordt daarom voor een gedeelte ook ingericht als fietsenstalling. De kerstmarkt loopt vanaf de splitsing Horsterweg tot en met het Raadhuisplein. Vorig jaar moest er vanwege harde windstoten helaas anderhalf uur eerder gestopt worden. ‘’We hopen dit jaar ‘s avonds volop te kunnen genieten van alle verlichte kramen en de bijzondere sfeer bij de avond die dit geeft.’’
Ook dit jaar zullen er ruim 130 kramen aanwezig zijn.Tevens is er een grote verscheidenheid aan muziek en andere activiteiten. De EDG drumfanfare is weer van de partij, ook het PR Dialectkoor uit Apeldoorn geeft acte de présence. Verder is er doedelzak- en draaiorgelmuziek en wordt het Midwinterhoornblazen weer gedemonstreerd.

Natuurlijk mogen de figuranten in grootmoedersstijl niet ontbreken om extra smeu te geven aan het geheel. Dit jaar verwelkomen we daarin ook Theatergroep Spiegel uit Ermelo. Het Pauwenplein wordt weer ingericht voor Serious Request (zie de voorpagina en pagina 10 van deze krant).

Mooie gesprekken

Een stuk van het Raadhuisplein wordt ingevuld door de evangelisatiecommissie GEWIS en de Oase, voor mooie gesprekken, wat koek en sopie, optreden van een koor tussen 15.00 en 16.00 uur en daarna een samenzang van prachtige kerstliederen.

De organisatie heeft haar best gedaan om voor ieder wat wils te organiseren. Voor degene die toch met de auto willen komen, raadt de organisatie aan eerst de website van het Centrummanagement Ermelo te raadplegen (www.cmermelo.nl). Op die site staat een plattegrond waarop alle parkeerplekken zijn aangegeven.

Verkeersregelaars

“Automobilisten worden door middel van verkeersregelaars ook naar de juiste plekken geleid. We doen er alles aan om iedereen zo optimaal mogelijk te laten genieten van de kerstmarkt’’, aldus de organisatie. Genieten, dat kan overigens ook bij de detailhandel en de horeca. De meeste winkels zijn namelijk vanwege de kerstmarkt tot ‘s avonds 21.00 uur open en hebben veel mooie aanbiedingen voor u in petto.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie