De jubileumpresentatie werd goed bezocht, de zaal zat helemaal vol.
De jubileumpresentatie werd goed bezocht, de zaal zat helemaal vol.

Tien jaar werkgroep Duurzaamheid NMP

10 april 2017 om 09:04 Algemeen

ERMELO - Zaal 9 in De Dialoog was helemaal bezet afgelopen vrijdagmiddag tijdens de jubileumpresentatie van de werkgroep Duurzaamheid van de Stichting Natuur- en MilieuPlatform (NMP)Ermelo. Om het 10-jarig jubileum te vieren had de werkgroep een aantal sprekers uitgenodigd die aanreikten hoe Ermelo in 2030 energie-neutraal zou kunnen worden.
Na de opening door dagvoorzitter Gert Schuurman werd een video-boodschap van Prof. Dr. Ir. Jan Rotmans vertoond. Rotmans verwoordde perfect waar de werkgroep naartoe wil. Een betrokken burgerij, een initiatiefrijk bedrijfsleven en een overheid die de regie in handen heeft. Elkaar stimuleren en uitdagen. Wethouder Jan van Eijsden gaf de rol van de werkgroep en het NMP in het algemeen weer als de horzel in de mantel van de koning. Hij sprak zijn waardering uit over hetgeen de werkgroep verricht en aangeeft. Doorgaan alstublieft.
Daarna gaf Leon Jurg aan hoe de toekomst er uit kan gaan zien. Zonnepanelen gecombineerd met batterijen (accu’s) en slimme app’s. Johan Kosters ging in op toepassingen van warmtepompen om tot een energie neutraal huis te komen. Nico van Harten gaf aan hoe hij en zijn vrouw zijn overgegaan tot het realiseren van een nagenoeg energie neutrale woning. Welke wegen zij bewandeld hebben en welke ervaringen zij hebben opgedaan. Riet Bezemer legde uit wat het doel van de pas opgerichte Energie-coöperatie Veluwe Energie is. Met als woordcombinatie uw Energie uit Veluwe waardoor precies wordt aangegeven waar men voor staat: Zelf energie opwekken is mooi, maar is niet voor een ieder weggelegd. Doe het daarom als collectief!

Tot slot was daar dorpsdichter Fiet van Beek. Zij gaf het sprookje van Klein Duimpje een heel ander perspectief. Had hij niet met zijn zevenmijlslaarzen zo over moeder aarde lopen stampen dan zouden wij vandaag misschien niet zo verspillend leven. Daarna was er onder het genot van een hapje en drankje gelegenheid tot netwerken.

Meer informatie is te vinden via www.nmpermelo.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie