Er gaat geen dag voorbij of het pianotalent Daniël Snaterse heeft een uur en een kwartier gerepeteerd:
Er gaat geen dag voorbij of het pianotalent Daniël Snaterse heeft een uur en een kwartier gerepeteerd: "Met klassieke muziek kun je zo prachtig een verhaal vertellen. Bovendien ga je het hele klavier over."

‘Mijn droom is om pianist te worden’

16 november 2017 om 09:06 Algemeen

Niet zelden spreekt een instrument als een orgel of piano erg tot de verbeelding van jonge kinderen. Zo ook Daniël Snaterse die als tweejarig guppie het ook niet kon laten het orgel en later de piano bij zijn ‘oma Speuld’ uit te proberen. “Ik vond het zo leuk om erachter te zitten dat ik op een gegeven moment echt les wilde hebben.” Maar niet ieder kind groeit uit tot een talent. Daniël wel, zo leerde de tijd. Nu, op 12-jarige leeftijd, is het zijn droom om pianist te worden.

ERMELO - Plaatselijk is Daniël hard op weg een beroemdheid te worden, en ook de buurgemeenten hebben de Ermeloër ontdekt, gezien de uitnodigingen om op te treden. Wat onder meer te maken heeft met zijn jongste succes; het winnen van het Telemannconcours in Lelystad bijna twee weken terug.

Geen verwachtingen

Deze zaterdag neemt Daniël deel aan het Haydnconcours voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar, in het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Hij oefent er hard voor om opnieuw hoge ogen te gooien. “Ik heb wel de drive om de beste te willen zijn. Want je doet het voor je eigen kunst. Maar je moet nooit verwachten dat je eerste wordt om teleurstellingen te voorkomen.”

Wat het oefenen betreft, er gaat sowieso geen dag voorbij of het pianotalent heeft een uur en een kwartier gerepeteerd. Zelfs in de vakantie is het oefenen ‘verplichte kost’. Daniël heeft een passie voor klassieke muziek en speelt dat zelf dan ook. “Met klassieke muziek kun je zo prachtig een verhaal vertellen. Bovendien ga je het hele klavier over.”

Volgens zijn moeder Margreet maakt Daniël het vertellen van een verhaal in zijn pianospel ook steeds beter eigen. “De jury bij het Telemannconcours zei dat hij de luisteraars helemaal in het muziekstuk wist mee te nemen.”

Klassiek tijdens huiswerk

Daniël zit in de brugklas op havo/vwo van het Christelijk College Groevenbeek. Zijn focus als vervolgopleiding is gericht op het conservatorium. Ook als hij huiswerk maakt slaat klassieke muziek de klok. “Ik heb allerlei playlisten van klassieke muziek die ik tijdens het huiswerk maken afspeel. Dan kan ik me namelijk heel goed concentreren.” De vakken Aardrijkskunde en Frans boeien hem het meest. Daarnaast weet Daniël ook nog tijd vrij te maken voor een heel scala aan hobby’s. Wat varieert van vogels kijken met een telescoop, schaalmodellen van auto’s sparen, watersport tot wielrennen en mountainbiken. “Maar mijn hoofdhobby is pianospelen”, zegt Daniël stellig. Wat eigenlijk niet zo verwonderlijk is gezien de muzikale familie van zijn moeders kant. Zijn oom Kees Snaterse bijvoorbeeld, die helaas is overleden vorig jaar, was alom bekend als organist.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie