Afbeelding
Foto: N. van der Plas

Feestelijke Molendag zaterdag 12 mei 2018

26 april 2018 om 16:39 Algemeen

Tijdens de Nationale Molendag op zaterdag 12 mei is er zoals vanouds volop gezelligheid voor jong en oud in de molen en op het Molenaarsplein in Ermelo. En dit jaar is het extra feest, want Molen De Koe draait 10 jaar.

Tijdens dit jubileumjaar wordt de Molendag geopend door burgemeester André Baars. Om 10.00 uur zet hij de wieken in werking als start voor een dag vol activiteiten.

Er is een levendige markt met lokale producten, met onder andere prachtige bloemen en planten, ambachtelijke producten en cadeautjes. We bakken natuurlijk onze overheerlijke pannenkoeken van eigen molenmeel, er is warm gerookte vis en natuurlijk koffie en thee met eigen gebakken molencake. Er zijn diverse muzikale optredens: Ben on Sax, singer-songwriter Sabien Bouw, het koor Eigenwijs en de Iers- Schotse coverband Easy&Free.

U kunt de molen leren kennen met een puzzeltocht! U puzzelt met behulp van foto’s de verschillende onderdelen van de molen bij elkaar en leert zo molen De Koe beter kennen. Deelname is gratis en u doet de puzzeltocht op eigen gelegenheid.

Voor de kinderen zijn er leuke activiteiten zoals ballontovenaar Gerrit Pelle, boer Piet met konijnen en kippen, een rondje met een tuk-tuk en een lekkere suikerspin. En in museum Het Pakhuis kunnen kinderen koekjes bakken en cupcakes versieren (tegen toegangsprijs museum).

Fiets mee met de Molenfietstocht, georganiseerd door het VVV Ermelo. Kijk op www.ermelobuitenleven.nl. Start is vanaf 09.30 uur en voor 17.00 uur moet u weer binnen zijn. De afstand is 40 km, met een verkorting tot 20 km en een verlenging tot 60 km. De route gaat langs de molens in Ermelo, Putten en Garderen. U kunt starten bij de VVV in Ermelo en Putten. Kosten € 3,75 (volwassenen) en € 2,25 (kinderen).

Pakhuis

In het museum is een expositie te zien die een beeld geeft van de molen door de tijden heen. Met foto’s , tekst en enkele voorwerpen gaat de molen meer voor u leven en ziet u hoe belangrijk dit icoon voor Ermelo is. Ook wordt een doorlopende film vertoond. U betaalt de gewone toegangsprijs voor het museum om de expositie te kunnen bekijken. Meer informatie: www.hetpakhuisermelo.nl.

19 mei: Heel Ermelo Bakt en wedstrijden jeugd

Een weekje later, op de Creatieve Dag op 19 mei, gaat het feest bij de molenverder. Bakt u de lekkerste cake van Ermelo voor de jarige molen? Kijk op de website voor de voorwaarden en het aanmeldformulier. En wil je kans maken op mooie prijzen? Doe dan mee met de verhalenwedstijd, kleurwedstrijd of maak een filmpje met de molen in de hoofdrol! Meer info op onze website.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie