vrijwilligers aan het werk in de Natuurtuin
vrijwilligers aan het werk in de Natuurtuin Foto: Stichting NMP Ermelo

Aan het werk in natuurtuin de Zandkamp

27 oktober 2018 om 19:24 Algemeen

Wilt u meewerken aan initiatief Natuurtuin De Zandkamp?

Op zaterdag 3 november 2018 is de werkgroep Landschapsbeheer van de KNNV actief met een snoei- en opruimochtend in het gebied De Zandkamp, dat ligt tussen de Zandkampweg en de Konijnenwal in (toegang via de Arendlaan en vervolgens de Konijnenwal). Afgelopen tijd is er al veel gedaan om het gebied naast en rondom de vijver op te knappen en om te vormen tot een Natuurtuin, waardoor het landschappelijk aantrekkelijker wordt voor de buurt en meer geschikt is voor educatie. De werkgroep start om 9.00 uur en werkt tot 12.00 uur in de Natuurtuin. U bent van harte welkom om u te laten informeren over de Natuurtuin en ook kunt u een kijkje nemen bij de bijenstal.

Vanuit de Stichting Natuur- en MilieuPlatform Ermelo (NMP Ermelo) is als burgerparticipatieproject de werkgroep Natuurtuin De Zandkamp opgezet. Een groepje vrijwilligers waaronder een imker, vertegenwoordigers van KNNV, de hengelsportvereniging De Snoek, vrijwilligers Pelserpad en andere geïnteresseerden zijn daar aan de slag gegaan. U kunt zich laten informeren en aangeven of u wilt meedenken en/of meedoen om dit gebied op te knappen en aantrekkelijker te maken voor flora en fauna.

In het gebied ligt op dit moment de vijver, het Pelserpad (klompenpad) loopt er doorheen, er is een grondwal, een bijenstal en ’s zomers een bloemenweide. Later dit jaar zullen er nieuwe struiken en planten om de biodiversiteit te vergoten worden aangeplant. Zo wordt het aantrekkelijker voor educatie aan schooljeugd en zal een mooi wandel- en picknickgebiedje voor de buurt kunnen ontstaan. Wilt u meer weten? Kom dan zaterdagmorgen 3 november a.s. langs aan de Konijnenwal of kijk op www.nmpermelo.nl of stuur een mail naar info@nmpermelo.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie