Vlaamse Gaai
Vlaamse Gaai Foto: Tünde Snijders

Tünde verandert verf in vogels voor haar eerste Expositie tijdens de Kunstroute Noordwest Veluwe

9 september 2019 om 09:48 Algemeen

Aankomend weekend wordt het een grote dag voor de Harderwijkse kunstenares Tünde Snijders die sinds twee jaar ineens professioneel schildert. Haar eerste expositie wordt dan een feit.
Dat deze droom in zo’n snel tempo werkelijkheid is geworden kan ze zelf amper bevatten. Twee jaar geleden startte ze na een langdurig ziekteperiode met het schilderen. Kort daarna zijn haar schilderijen zo gewild geworden dat ze er zelfs een keer een ijsvogelschilderij binnen 7 uur verkocht heeft.
In het begin schilderde ze vooral ijsvogels. Maar tijdens de ballotage voor de Kunstroute Noordwest Veluwe kreeg ze de uitdaging om een vogelserie te schilderen. Daar heeft ze vanaf februari flink aan gewerkt. Vogels zijn voor haar een inspiratiebron voor haar leven. Ze herinneren haar aan vrijheid en het belang van het goed omgaan met de natuur en elkaar.
Voor deze tentoonstelling heeft ze een gevarieerde serie samengesteld van Nederlandse vogels, van appelvink tot torenvalk. Zaterdag 14 en zondag 15 september opent ze haar deuren voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in haar bijzondere, kleurrijke en gedetailleerde stukken. Naast het bekijken van de kunstwerken is het ook mogelijk een kunstwerk of kaarten te kopen of een opdracht te plaatsen. Haar twee dochters, Ildikó Snijders (winnaar van Gaudeamus prijs op het Prinses Christina Concours) en Laura Snijders verzorgen samen, als Guitar Duo Snijders, live de achtergrondmuziek onder het genot van Hongaarse hapjes.
Bezoekers zijn beide dagen welkom vanaf 11.00 uur tot 17.00 uur. Toegang is gratis. Voor de exacte locatie raadpleeg www.kunstroute.nu of neem contact op via www.tundesnijders.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie