In de herstvakantie op zoek naar paddenstoelen
In de herstvakantie op zoek naar paddenstoelen Foto: Stichting Schapedrift

Activiteiten herfstvakantie bij de schaapskooi Ermelo

6 oktober 2019 om 13:09 Algemeen

Tot en met oktober is het bezoekerscentrum bij schaapskooi Ermelo alle dagen geopend. Iedereen is van harte welkom om binnen een kijkje te nemen. Er is veel informatie over de Veluwse heideschapen, de wol, maar ook over bijen en de dieren die in de omgeving van de Ermelosche Heide voorkomen. Je kunt filmpjes bekijken, natuurspelletjes doen, je kunt een vos en een das in z’n hol bekijken en een bijenvolk zien. Er zijn gezellige zitjes en als het buiten koud is, knappert het houtvuur binnen. Er zijn allerlei soorten koffie, thee, gebak en frisdranken en streekproducten en souvenirs verkrijgbaar. Vrijwillige gastheren en -vrouwen geven graag informatie over wandel- en fietsmogelijkheden.

Herfstvakantie activiteiten

In de herfstvakantie worden extra activiteiten bij de schaapskooi georganiseerd.

Het is paddenstoelentijd! Onder leiding van natuurgidsen wordt gekeken naar de verschillende soorten paddenstoelen die in de bossen bij de schaapskooi voorkomen. Met een spiegeltje kun je de onderkant bekijken. Geschikt voor alle leeftijden, aanmelden is handig: reserveren@schapedrift.nl. Zondag 13 en 20 oktober, van 13.30 – 15.00 uur; vertrek vanaf de schaapskooi. Deelname € 4,00, kind t/m 12 jaar € 2,00.

Knutselen voor kinderen, 15 en 23 oktober in het bezoekerscentrum. Dinsdag 15 oktober wordt er een herfstmobile gemaakt van dennenappels en bladeren. Woensdag 23 oktober kun je mooie herfstbladeren uitzoeken en deze beschilderen. Van 13.30- 14.30 of 14.45-15.45 uur; reserveren aanbevolen: reserveren@schapedrift.nl. € 5,00 per kind, inclusief drinken.

Speciaal voor jonge kinderen is er zaterdag 19 oktober een kleine kleuterwandeling. Met natuurgidsen gaan de kinderen op zoek naar kabouters en hun grote en kleine vriendjes die in het bos wonen. Onderweg wordt op een spannende en speelse manier verteld over het wild: de vriendjes van de kabouters. De kleuters komen allerlei opdrachten tegen en krijgen na afloop als beloning een echt boswachtersdiploma! Dit alles in de nabije omgeving van de schaapskooi. Van 13.30-15.00 uur, vanaf de schaapskooi. Opgave is gewenst, via reserveren@schapedrift.nl . € 4,00 per kind inclusief drinken. Begeleiders mogen gratis mee. Maximaal 15 kinderen.

Vilten met schapenwol in het thema herfst. Zondag 20 en donderdag 24 oktober kan iedereen tussen 13.00 en 15.30 uur in het bezoekerscentrum iets moois maken van gekleurde schapenwol. Bijvoorbeeld een paddenstoel, een eikeltje of om een kastanje vilten. Met wol, water en zeep ga je aan de slag om in 3 kwartier iets leuks te maken. Geschikt voor alle leeftijden. Aanmelden is niet nodig. € 7,50 inclusief materialen en limonade. Opgave is niet nodig.

Beleef de duisternis bij de schaapskooi Ermelo, op zaterdag 26 oktober, tijdens de Nacht van de Nacht. Het terrein is donker, alleen in het bezoekerscentrum brandt licht. Van 19.00-22.00 uur zijn er allerlei activiteiten. Door telescopen kun je kijken naar sterren en planeten, er zijn nachtexcursies met gidsen, verhaalvertellingen, lezingen over nachtdieren, wild, uitleg over de beweging van sterren en planeten en kinderen kunnen zich laten schminken. Alle activiteiten zijn gratis.

Bereikbaar

De schaapskooi en het bezoekerscentrum Ermelosche Heide aan Postweg 50, Ermelo. Alleen bereikbaar via de Drieërweg tussen Ermelo en Speuld. Tel. 0577-407254. Meer informatie op www.schapedrift.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie