Afbeelding

Trampolinespringers Sparta trappen goed af

6 oktober 2019 om 20:02 Algemeen

Afgelopen zaterdag vond in de Wethouder Balverszaal de 1ste van 2 plaatsingswedstrijden voor teams plaats in de 3e en 4e divisie. G.v. Sparta Ermelo was goed vertegenwoordigd met veel nieuwe springers!

In de 3e divisie instappers sprongen Nadine Middelwijk en Marie-Elise van ´t Hof hun debuut. Beide dames wisten zich te plaatsen voor de finale en werden 6e en 7e in het eindklassement. Senna Middelwijk, Nederlands Kampioen in dezelfde klasse, sprong weer een prachtige wedstrijd, met voor het eerste een salto in haar keuze-oefening. Het leverde haar wederom het goud op! Bij de 3e divisie pupillen startten Liecke Koekoek, Noa Kamphorst en Wende Vroegindeweij. Voor Wende was het haar eerste wedstrijd. Na wat zenuwen in de verplichte oefening, wist ze haar keuzeoefening keurig uit te springen. Noa kwam vandaag minder goed uit de verf, maar sprong wel 2 oefeningen uit. Liecke was goed in vorm en sprong twee strakke oefeningen. Ze ging naar huis met een welverdiende zilveren medaille! Nieuwkomers Britt Kroon en Saffirah Zijlstra kwamen uit in de 3e divisie Jeugd 1A. Door de zenuwen verliep voor beide springsters de verplichte oefening niet geheel naar wens. Maar beiden wisten zich goed te herstellen met de keuzeoefening. Helaas geen finaleplaats. Juliët Alkema en Nikki Scholts kwamen uit in de 3e divisie Jeugd 2. Nikki sprong 2 fraaie oefeningen en haalde in de finale verrassend zilver! Juliët miste op een haar na de finale, maar kon tevreden terugkijken. Tenslotte sprong Seniordame Sandra Rakhorst zich naar de finale en behaalde daar het brons. In november wordt nog één plaatsingswedstrijd gehouden, waarna bekeken wordt welke teams zich plaatsen voor het NK op 18 januari. Landelijke divisies In Heerenveen en Alkmaar werden tevens de eerste wedstrijden georganiseerd voor de 2e, 1e en eredivisies. In de tweede divisie debuteerde de 10-jarige Chemène Hazelof bij de Pupillen en dat deed ze niet slecht. Met de hoogste moeilijkheid onder haar concurrenten behaalde ze een mooie 4e plaats. Caro Binnerts behaalde bij de Jeugdmeisjes II de zevende plaats in het eindklassement. In de eerste divisie sprong het team Fleur de Rook, Marilou van Iersel, Tamar Foppen en Tessa de la Parra zich naar het zilver. Individueel wist Fleur de 4e plaats te bemachtigen bij de Jeugd/Juniormeisjes. Bij de Dames was er goud voor Tamar en brons voor Tessa. Al met al een mooie aftrap van het seizoen voor de trampolinespringers van Sparta. Komende week zullen 9 springers afreizen naar het Tsjechische Jablonec voor de internationale Friendshipcup. Naast het individuele toernooi zullen daar ook synchroontitels worden vergeven.