Kapper Gert Koelewijn adviseert klanten 
de haren goed te blijven verzorgen tijdens de coronacrisis
Kapper Gert Koelewijn adviseert klanten de haren goed te blijven verzorgen tijdens de coronacrisis Foto: Arda Konings

Dichte deuren, maar kapper zit niet stil

14 april 2020 om 10:49 Algemeen

Ermelo - Al meer dan drie weken heeft hij geen klant meer in zijn kappersstoel gehad. HiZiHair Ermelo Franchisenemer Gert Koelewijn, kan de dingen niet mooier maken dan ze zijn. Net als zovele andere ondernemers, kijkt hij uit naar eind april. Met uiteraard de hoop dat hij weer aan het werk kan gaan. In aangepaste vorm. Want, voorlopig zal een en ander niet meer worden, zoals het ooit was.

Arda Konings

Natuurlijk komen er af en toe vragen om tips binnen van klanten, hoe ze in deze crisistijd hun haren een beetje in fatsoen kunnen houden. Gert: “Ja, ik krijg ook wel eens de vraag of ik niet thuis zou willen komen knippen. Nee, dat ga ik zeker niet doen. We zitten niet voor niets dicht omdat we allemaal afstand moeten houden van de ander. En ja, een mooie coupe knippen, dat blijft toch een vak apart met speciale kniptechnieken waarvoor we speciaal zijn opgeleid. Iedereen kan in principe een schaar in de handen nemen en een pluk haar knippen. Maar, je moet wel degelijk weten wat en hoe je iets doet.”

Gedecideerd: “Mijn advies zou dan ook zijn, thuis knippen liever niet te doen. Ook al kan ik me voorstellen dat men in de verleiding komt het toch te doen. Gemiddeld groeit het haar een centimeter per maand. Misschien in het minst gunstige geval, groeit je haar twee centimeter als we twee maanden dicht zouden zijn. Dat is toch nog wel om te overleven?

Het zijn dus rustige tijden voor Gert. Dat betekent echter geenszins dat hij op zijn lauweren rust. Een aantal dagdelen in de week is zijn zaak toch open. Niet om te knippen, maar er kunnen wel allerhande producten besteld en afgehaald worden. Zoals de kleur-kit om je haar thuis bij te verven. “Wat je ook als ondernemer moet doen vind ik, is vooruitkijken. Alvast gaan nadenken hoe het er straks uit zal gaan zien als we weer open mogen. Niet stil zitten dus. Want ik verwacht echt niet dat we meteen de dagen weer bomvol kunnen plannen. Geen kerstbezetting, zeg maar. En er zullen ongetwijfeld nog restricties en regelgevingen zijn. Wellicht moeten er stoelen (tijdelijk) verdwijnen zodat er meer onderlinge afstand tussen de klanten is. Of moeten wij als kappers met mondkapjes of handschoentjes aan, werken.”

Gert benadrukt het belang, om het haar vooral goed te blijven verzorgen. Met een goeie shampoo en conditioner. Hij is van mening dat als je je haar wat dat betreft verwaarloost, dat altijd in je nadeel werkt. “En als mensen thuis toch aan de gang gaan met zelf knippen, kan ik ze niet tegenhouden. Zolang ze alert en voorzichtig zijn met wat ze doen. Of aan vullende tips via internet opzoeken.” Tevens spreekt hij de hoop uit, iets sneller deze crisis te boven te komen dan de crisis van 2008. Tot slot zegt hij: “Zorg ondertussen allemaal goed voor jezelf en voor je haar. En heb geduld zolang het niet gaat als we zouden willen!”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie