Afbeelding

Overlast Schoolpad toegenomen

9 juni 2020 om 09:11 Algemeen

ERMELO - Door de gemeente Ermelo is een verkeersdrempel aangelegd op het Schoolpad. De kosten hiervan bedragen rond de vierduizend euro. De bewoners zijn echter niet tevreden en geven aan dat de overlast zelfs is toegenomen.

Wijnand Kooijmans

Al sinds 2018 vragen aanwonenden van het Schoolpad met regelmaat aandacht voor de verkeersveiligheid. Maar ook in de jaren daarvoor kwamen er al meldingen binnen.

In verband hiermee is de kruising op het Schoolpad nadrukkelijker geaccentueerd en is het voor bezoekers van de kringloopwinkel mogelijk gemaakt te parkeren aan de Burgemeester van Oordtstraat.

Bij de aanwonenden heerst een gevoel van te hard rijden en lastige situaties omdat de weg te smal is om elkaar te passeren of wanneer er geladen en gelost wordt.

Het college geeft aan dat er, puur gekeken vanuit de verkeerssituatie bekeken, geen redenen is iets aan de snelheid te doen. Er rijden gemiddeld 1.100 voertuigen per etmaal door de straat met een gemiddelde snelheid van 35 kilometer per uur. Dat is vijf kilometer boven de toegestane snelheid van dertig kilometer.

Gevoelsmatig ligt de zaak echter anders, zo beseft het college. Dat was de reden nu toch een verkeersdrempel aan te leggen.
Voor het CDA is het besluit reden vragen te stellen aan het college. Dick te Brake vraagt zich af waarom over deze oplossing geen overleg is gevoerd met de bewoners van het Schoolpad. Ook wil hij weten of andere oplossingen zijn bekeken en welke dat dan zijn geweest. Hij geeft aan dat verkeersdrempels vaak door omwonenden worden ervaren als veroorzakers van geluidsoverlast en trillingen. Hij vraagt zich dan ook af waarom juist hiervoor is gekozen. Hij wil dat het college alsnog in overleg gaat met de bewoners van het Schoolpad om te zorgen voor een goede oplossing om de verkeersveiligheid te verhogen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie