Afbeelding

Ook vragen over omstreden eiken van CDA

16 juni 2020 om 09:17 Algemeen

ERMELO - Ook het CDA zet vraagtekens bij de kap van de vijf moeraseiken aan de Steynlaan. Dat blijkt uit vragen die zijn gesteld aan het college. Volgens het college zijn ze te groot, te oud en geven ze overlast aan omwonenden. 

Door vijf bewoners van de Steynlaan bij de eiken en achterliggende straten is aangegeven dat ze de schaduwwerking en afvallende bladeren als overlast ervaren. Volgens het CDA staan daar negentien handtekeningen van aanwonenden van de Steynlaan en De la Reystraat tegenover die tegen de kap zijn. Gewezen wordt op een brief van de gemeente waarin wordt aangegeven dat de bomen beeldbepalend zijn en daarmee een beschermde status hebben. Dit en tegenstand vanuit de buurt hebben het college eerder doen besluiten de kapaanvraag op dat moment in te trekken en werd omwonenden meegedeeld dat de bomen zouden blijven staan. Het CDA wil van het college weten waarom de bomen nu ineens niet meer beeldbepalend zijn en de beschermde status is opgeheven. 

Dick te Brake vraagt zich af waarom het college meldt dat het merendeel van de aanwezigen op een infoavond de plannen positief heeft ontvangen. Hij kan dat niet rijmen met de negentien handtekeningen tegen de kap die zijn aangeboden aan de gemeentesecretaris. Hij wijst erop dat de bijeenkomst van 12 december 2019 zeer rumoerig is geweest volgens de bewoners. Die hebben aangegeven zich niet gehoord te voelen, dat de vergadering werd afgerafeld en met veel onvrede onder de aanwezigen is afgesloten. Dat is de reden dat de CDA’er wil weten hoe het college in dit dossier vorm heeft gegeven aan de inspraak van de eigen inwoners.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie