Afgelopen vrijdag bezocht wethouder De Haan het pleeggezin Van der Heiden in Ermelo.
Afgelopen vrijdag bezocht wethouder De Haan het pleeggezin Van der Heiden in Ermelo.

Al meer dan twintig jaar pleegouders

30 oktober 2020 om 16:34 Algemeen

ERMELO - Afgelopen vrijdag bezocht wethouder De Haan het pleeggezin Van der Heiden in Ermelo. Lubberta en Gert zijn al meer dan 20 jaar pleegouders en hebben in al die jaren heel wat kinderen voorbij zien komen. Met sommigen van hen is nog steeds contact.

De Haan bezoekt het pleeggezin om hen in het zonnetje te zetten en hen te bedanken voor hun jarenlange inzet voor pleegkinderen. Het bezoek vindt plaats in het kader van de Week van de Pleegzorg (28 oktober tot 4 november).

Wanneer kinderen, door omstandigheden, tijdelijk niet meer bij hun eigen ouders kunnen verblijven, is het belangrijk dat zij in een veilig en warm pleeggezin terecht kunnen. Tijdens de Week van de pleegzorg is er extra aandacht voor pleeggezinnen. ‘’In Ermelo zijn er ruim 30 pleeggezinnen en daar zijn we trots op.’’

Jaarlijks staan vele honderden kinderen op de wachtlijst voor een pleeggezin. Dat komt omdat er steeds minder pleeggezinnen zijn in Nederland. Dat de familie Van der Heiden al meer dan 20 jaar pleegzorg doet is dan ook heel bijzonder. Ze zijn pleegouders bij zowel William Schrikker Gezinsvormen als bij Pactum. Zij hopen nog een aantal jaren dit mooie pleegzorgwerk te mogen doen.

Wat mensen vaak niet weten, is dat er verschillende vormen van pleegopvang zijn. Zo is er langdurige opvang maar ook weekend- , crisis- en deeltijdopvang. Op dit moment zorgen Lubberta en Gert voor een jongetje van anderhalf die een grote zorgvraag heeft door zijn kwetsbare gezondheid. De crisisopvang van met name zeer jonge kindjes is iets wat bij Lubberta en Gert heel goed past. Maar er woont ook een puber van 16 jaar in huis. En ook in de weekenden verblijft er regelmatig een puber. Wethouder De Haan laat weten bewondering te hebben voor de familie Van der Heiden. “Ik ben onder de indruk van de wijze waarop zij kinderen opvangen met medische problemen. Hier komt veel extra zorg aan te pas.”

Elk jaar zet de gemeente Ermelo pleeggezinnen in Ermelo op een speciale bedankavond in het zonnetje. Door de coronamaatregelen kan dat nu tijdens de Week van de Pleegzorg niet doorgaan. We verzetten het naar een moment waarop we weer kunnen samenkomen.

Wilt u ook pleegouder worden?

Op 25 november is er een digitale bijeenkomst voor iedereen die meer wil weten over pleegzorg en er zelf ook over nadenkt om pleegouder te worden. De avond is van 19.30 tot 21.00 uur. Wanneer u zich aanmeldt, ontvangt u een link waarmee u kunt inloggen bij de bijeenkomst. Aanmelden kan op: oldebroek.nl/plekjevrij.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie