Afbeelding
Foto: Pixabay

Geld voor Koningsvaren

28 december 2020 om 17:04 Algemeen

ERMELO - Door de gemeenteraad van Ermelo is een krediet van 20.000 euro per jaar beschikbaar gesteld om het onderhoud van het openbaar groen op de begraafplaats Koningsvaren weer op peil te brengen. 

Door Wijnand Kooijmans

Geconcludeerd is dat beheer en onderhoud, hoe intensief ook, niet meer helpt. De gewenste kwaliteit kan niet meer worden geleverd. Het groen is gewoon op en aan vervanging toe. De raad deelt de visie dat langer uitstel geen oplossing biedt en alleen maar leidt tot verdere kapitaalvernietiging. Om de komende jaren het verouderde of versleten groen te vervangen is jaarlijks 30.000 euro nodig. Voor de voorbereiding en uitwerking van de plannen is jaarlijks 6.000 euro benodigd.

Het herstel wordt de komende jaren in fasen opgepakt en uitgevoerd. Er wordt extra ingezet op ambities, identiteit en biodiversiteit. Daarnaast speelt ook duurzaamheid een rol. Aangegeven wordt dat het bij de herinrichting van het groen gaat om een investering voor de komende dertig tot veertig jaar. Gekozen wordt voor een sober onderhoud. Ook wordt gekeken naar eventueel noodzakelijke aanpassingen van de lanenstructuur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie